Malou van Sluis
Normaal 8 euro
Vrienden 8 euro
CJP/student 8 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Kindervoorstelling
zondag 23 februari, 15:00 uur
Malou van Sluis
Op zoek naar het huilmeisje (2,5+)

★ Echte meisjes huilen niet. Toch? ★

Op zoek naar het Huilmeisje gaat over Pars. Pars is stoer en huilt nooit, nergens om. Want echte meisjes huilen niet en bovendien; als je veel huilt wordt je huis opgeslokt door de tranenzee.

Op een dag hoort Pars in de verte zachtjes huilen. Onafgebroken en onopgemerkt.
Dat moet het Huilmeisje zijn…
alleen met groot verdriet
op een kleiner wordend eiland
zoveel tranen kan toch niet!

Pars moet ernaartoe. Ze pakt haar krijt en tekent haar reis op zoek naar het Huilmeisje.

Op zoek naar het Huilmeisje is een vrolijke, beeldende voorstelling op rijm, met herkenbare thema’s voor de kleinsten. Over troosten en dat tranen er zijn om te mogen rollen.

Er is speciaal van de voorstelling een prentenboek ontwikkeld met illustraties van José Vingerling (prentenboek op aanvraag).

 

Reacties

‘Malou van Sluis sluit met Op zoek naar het Huilmeisje perfect aan op haar doelgroep […]

Een spontane reactie verweeft de actrice naadloos met haar rode draad.’ – De Volkskrant 2012

“40 minuten lang wist Malou alle peuters met taal en zonder taal te boeien. Heel knap! Zij weet met weinig materiaal, heel beeldend en met veel expressie een verhaal te vertellen. De kinderen mochten op het eind met zijn allen mee krijten en tekenden het verhaal nog eens na. ”
Anouk Hofstee – Spelenderwijs Utrecht

 

Samenwerking 2 Turven Hoog & Spelenderwijs

In 2012 ontwikkelde Malou in de Proeftuin van Festival 2 Turven Hoog Op zoek naar het Huilmeisje. Nu is de voorstelling uitgediept, herschreven en in een nieuw decor gestoken. Op dit moment speelt de voorstelling voor alle peutergroepen van Spelenderwijs Utrecht.

 

Over Malou van Sluis

Malou maakt intieme, eigenzinnige, beeldende en fantasierijke voorstellingen waarbij het publiek dicht op de huid van de spelers zit.

Eerder maakte Malou de voorstelling We hebben er een geitje bij (2+) (naar het gelijknamige prentenboek), In de Verte (2+) i.s.m. Judith Sleddens en VaarWel (2+) met muzikant Maarten Zaagman. In de Verte (2016) en VaarWel (2018) stonden op het Theaterfestival TFJong en tourden beide in binnen en buitenland.

In 2019 gaat de voorstelling Op zoek naar het Huilmeisje (2,5+) in reprise en werkt Malou aan een bijzonder voorstelling op locatie over Modder voor kinderen vanaf 3 jaar. Later meer!

“Malou kan als geen ander met weinig woorden, middelen en mooie bewegingen de kinderen meenemen op een wonderlijke reis. [..] Haar voorstellingen zijn inhoudelijk sterk en hebben een hoge spelkwaliteit.”
Ingrid Wolff – artistiek leider Festival 2 Turven Hoog.

 

Na afloop is er gratis ranja voor iedereen!