Normaal € 15,00
Vrienden € 13,50
CJP/student € 13,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
Extra voorstelling
vrijdag 21 februari, 20:30 uur
Maatschappij Discordia / Maureen Teeuwen
De moeder van Oscar

**** Theaterkrant: ‘Spirituele lady-slapstick met een scherpe boventoon en een melancholische bite. Voor zij én hij van harte aanbevolen’.  ‘Speels, hardhandig en plezierig-slordig’

Discordia presenteert het vierde deel van Weiblicher Akt, een serie voorstellingen gemaakt vanuit het vrouwelijk perspectief. De grote aanwezige afwezige staat centraal: de moeder.  In deel 1 werd gezocht naar overeenkomsten tussen structuren van teksten en het DNA van de mens. Deel 2 was vooral beeldend en dook in de vrouwelijke psyche aan de hand van sprookjes en deel 3 ging over sex en politiek, hierbij werd een filmscript van Jean-Luc Godard ‘Deux ou trois choses que je sais d’elle’ als basis genomen.

Aan de hand van het werk van onder andere Marguerite Duras, Susan Sontag en Patricia de Martelaere, schrijfsters die ons inspireren, laten we de invloed van de moeder op het leven zien. Over de altijd aanwezige, de moeder, waarin je letterlijk ontstaat. Over de nooit afwezige, de moeder, die altijd over je schouder zal blijven meekijken.

‘Alleen oppervlakkige lieden
oordelen niet naar het uiterlijk.
Het mysterie van de wereld
ligt niet bij de onzichtbare,
maar bij de zichtbare dingen.’
(Oscar Wilde in een brief)

Een voorstelling gemaakt en gespeeld door: Annette Kouwenhoven, Miranda Prein, Maureen Teeuwen en in een speciale rol Jan Joris Lamers.

‘… the mystery of love is greater than the mystery of death.’ Oscar Wilde, ‘Salomé’

discordi.home.xs4all.nl