Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
zaterdag 7 december, 20:30 uur
Maar het gaat weer goed met de konijnen

Onder de vleugels van het nieuw opgerichte collectief “De Elite” komt Daniël Samkalden uit met zijn nieuwe theatervoorstelling:  Maar het gaat weer goed met de konijnen.

In dit zinderende theaterconcert ontstijgt hij de sombere leefwereld van vandaag, hij rekent af met de spoken, het navelstaren, de verneukeratieve angst om controle, bezit en status te verliezen en levert zich uit aan het warme vuur. Samkalden bezingt het leven in weemoedige, geestige en virtuoos geschreven songs. Zinnelijke muziek die het mes op de keel zet. Maar het gaat weer goed met de konijnen is een ode aan de dingen die ons allen tegen wil en dank binden. Omdat iedereen soms bijna door de knieën zakt of het hart in de keel voelt bonzen. Omdat iedereen een ander nodig heeft.

Theatercollectief De Elite is een samenwerkingsverband tussen de theatersolisten Daniël Arends, Laura van Dolron, Maartje Teussink, Theo Nijland, Peter van Rooijen en Daniël Samkalden. Het collectief stelt strenge eisen aan voorstellingen die ze produceert, te lezen in haar Manisfest. Ze is wars van eenvormigheid en de inkomsten worden op oud-communistische wijze verdeeld. De Elite is concessieloos en avant-gardistisch, in de geest van de Zestigers, Cobra en Dogma. Niet de herkenbaarheid van het alledaagse, maar juist de onbeperkte verbeelding is het uitgangspunt. De Elite is nauw betrokken bij het maakproces van Maar het gaat weer goed met de konijnen en neemt ook de regie voor haar rekening.

Maar het gaat weer goed met de konijnen is het vierde soloprogramma van Samkalden. Kijk voor de unaniem lovende recensies op www.danielsamkalden.nl. Met zijn debuutprogramma won hij De Eerste Prijs (voor het grootste kleinkunsttalent). IK en de Wereld is genomineerd voor de Neerlands Hoop (VSCD cabaretprijs voor theatermaker met het grootste toekomstperspectief). http://www.danielsamkalden.nl/