Lowie van Oers
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 9 maart, 20:30 uur
Lowie van Oers
Over de natuur van de dingen

Reisverhaal over mensen die maar niet van hun plek lijken te komen.
Een meisje loopt na het zoveelste eindexamenfeest naar huis. Klaar om de wereld te ontdekken, maar nu is ze verdwaald in de wijk waar ze al haar hele leven woont. Ze herkent de straten niet, de huizen heeft ze nooit eerder gezien.

Een man ligt wakker in de slaapkamer van een huis dat veel te groot is voor hem en zijn dochter. Sinds de dood van zijn vrouw heeft hij het idee dat de tijd niet meer gelijkloopt. Hij stapt uit bed, doet zijn sloffen aan, loopt de tuin in en kijkt naar boven.

Daar ergens zweeft een astronaut, eenzamer dan wie ook, steeds iets verder weg. Hij kan de aarde al bijna niet meer zien.

Vorig jaar schreef en speelde Lowie van Oers de veelgeprezen solo TURING (Theaterkrant ★★★★★), een persoonlijke monoloog over de beroemde wiskundige Alan Turing en de liefde voor het denken. Suze Milius regisseerde de voorstelling. Met Over de natuur van de dingen – losjes geïnspireerd op de Rerum Natura, het leerdicht over geluksfilosoof Epicurus – zetten ze de samenwerking voort.

Piet Menu over Over de natuur van de dingen:
“Huisregisseur Suze Milius en Lowie van Oers tonen hoe helderheid en eenvoud leiden tot grote rijkdom. In drie persoonlijke verhalen vatten ze ons hele universum.”

Eve Hopkins over Over de natuur van de dingen:
“Lowie vertelt kleine verhalen binnen het grote geheel – over hoe de mens zijn weg zoekt in de wereld en daarbij al dan niet moedwillig verdwaalt. Door het spoor bijster te zijn, kom je soms onverwachts op de juiste plek terecht.”

Productie De Nieuwe Oost en Het Zuidelijk Toneel

Credits
Tekst: Lowie van Oers
Regie: Suze Milius
Spel: Roel Swanenberg, Lowie van Oers, Eva Zwart
Set design: Studio Dennis Vanderbroeck
Muziek: Christiaan Verbeek
Dramaturgie: Janine Brogt
Artistiek advies: Eve Hopkins en Piet Menu

www.hzt.nl www.denieuweoost.nl