Literaire lunch - Weghwyser door de Provintie van Overyssel
Normaal € 19,00
Vrienden € 19,00
CJP/student € 19,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
zondag 16 maart, 12:00 uur
Literaire lunch – Weghwyser door de Provintie van Overyssel

Lunch & lezing in samenwerking met dr C.M. (Clemens) Hogenstijn, oud-stadshistoricus van Deventer
“Reizen door Overijssel met een gids en een kaart”De middag start met een lunch bij Restaurant Bouwkunde. Daarna gaat u naar onze theaterzaal voor een lezing van de heer Clemens Hogenstijn. Aan bod komt de “Weghwyser door de Provintie van Overyssel”, een toeristische reisgids in tekst en beeld uit de 18de eeuw. Je zou het de oudste reisgids van Overijssel kunnen noemen. Een knap staaltje! Ook komt de heruitgave uit 2010 ter sprake, waaraan de heer Hogenstijn zijn medewerking verleende. Vandaar komen we op de eerste officiële kaart van Overijssel, getekend door Nicolaas ten Have en in zijn laatste editie in Deventer uitgegeven door Jan de Lat.
Hier komt de heruitgave uit 2012 aan de orde. Aansluitend aan de lezing gaat u met Clemens Hogenstijn op stap naar de studiezaal van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek (SAB) waar u in de gelegenheid bent bijzonder historisch kaartmateriaal uit de schatkamers van SAB te bekijken.

Deze literaire middag is een samenwerking tussen Theater Restaurant Bouwkunde, Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek, in het kader van de Deventer Boekenweek, die dit jaar als thema ‘Reizen’ heeft.

logo dbw 2014zwzw kleiner  www.deventerboekenweek.nl