Normaal 18 euro
Vrienden 16,50 euro
CJP/student 16,50 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
dinsdag 5 maart, 20:30 uur
Kamagurka
De grenzen van de ernst

“Als tekenaar, schilder, schrijver en performer put Kamagurka uit een hoogstpersoonlijk rariteitenkabinet dat nooit leeg lijkt te raken.” (NRC)
‘De grenzen van de ernst’ is een voorstelling waarin Kamagurka afwisselend speelt en leest. Hij mixt nieuw materiaal dat hij voor het eerst laat horen met tekst die tot dertig jaar terug kan gaan. Archeo-logisch dus, maar tegelijkertijd verrassend actueel. Net zoals Bob Dylan en The Rolling Stones brengt Kama af en toe een oude hit die klinkt als een nieuwe. Naast spelen en voorlezen gaat Kama natuurlijk ook de interactie aan met het publiek: #improvisatie!!!

Kamagurka leidt je langs absurdistische verhalen vol ontregelende humor, langs rariteiten die bol staan van kolkende creativiteit en wrede slapstick. Kamagurka. Nooit saai, soms een chaos, maar altijd fris. Absurdist Kamagurka zoals hij is!

De pers over zijn laatste voorstelling Vliegangst op de pechstrook:
NRC: “Het is een soort superieur absurdisme dat tekenaar Kamagurka eigen is. De 59-jarige Vlaming laat er sterke staaltjes van zien in zijn cabaretprogramma. (…) Vertraging van de tijd is het fundament van zijn optreden. Hij is blij dat hij er is, zegt hij na zijn opkomst, want hij stond in de file. Sinds 12 augustus. (…) Kleurrijk schetst hij de bezigheden van en de confrontaties met andere automobilisten. Rake vondsten, melige woordspelingen en flauwe omkeringen. Een prettig talent voor vervreemding heeft Kamagurka.”

Theaterkrant: “Waar de Vlaamse humorist, tekenaar, kunstenaar en performer Kamagurka – Kama voor de grote schare liefhebbers – opduikt, regeert binnen de kortste keren koning Zotheid met harde hand, bijgestaan door zijn kamerheren Onzin op een Stokkie en Onnavolgbare meligheid. Een dik uur duurt het regiem. (…) Schaterend van het lachen over absurde verhalen uit zijn ‘filedagboek’. Met superieur leuke grappen. Hij kan met woorden dezelfde beelden schetsen als in zijn strips. Als Kamagurka vertelt over de auto vol Jihadstrijders, in de filer op weg naar Syrië, krijg je een onweerstaanbaar geestig beeld voor ogen.”