Jodymoon
Normaal 18 euro
Vrienden 16,50 euro
CJP/student 16,50 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
vrijdag 1 februari, 20:30 uur
Jodymoon
A Love Brand New

OOR: “Jodymoon heeft zich sterk doorontwikkeld – A Love Brand New blijft de komende tijd in de buurt van m’n cdspeler”. (OOR)

Timpaan: “Dit nieuwe album van Jodymoon heeft een internationale allure en is geschikt om volledig grijs te draaien”.

De Krenten uit de Pop: “Een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse popmuziek overtuigt met prachtplaat nummer 6. Een diepe buiging is op zijn plaats”.

Veronica Magazine: “Een warm dekentje van zorgvuldig samengestelde folk, pop, singer-songwriter en klassiek”.

De muziek van zangeres-pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets is niet in een hokje te plaatsen. Eigenwijs als ze zijn heeft Jodymoon in hun nieuwe songs weer een spannende combinatie gevonden tussen zang, gitaar, piano, cello en ‘Das gewisse Etwas’. Duidelijk is dat ze zichzelf niet willen herhalen en inspiratie putten uit een nieuw geluid en andere nog onontgonnen invloeden om hun verhaal te vertellen. De band trad op in onder meer Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Damien Jurado en Tom McRae.

 

Ze hebben vijf albums op hun naam staan die stuk voor stuk lovende recensies kregen. Hun album The Life you never planned on werd ook in Duitsland uitgebracht en leverde Jodymoon een uitgebreide tour op. In 2015 verscheen het vijfde album All is Waiting waarvan de singles ‘The Long Way round’ en ‘Hitchhike Overdrive’ veelvuldig te horen waren op o.a. NPO Radio 1 & 2.

‘Kwaliteit met een grote K van Kunst’ Zef Magazine (live review)

‘Een geestverruimende luistertrip die de tijd even doet stilstaan’ Jazzism *****

‘Die Kunst von Jodymoon ist es, von den Arrangements und der Instrumentierung sowohl sehr spartanisch, als auch höchst effektiv zu agieren’ Rocktimes.de (Ger)

‘Overtuiging, drive en de juiste sfeer’ Friesch Dagblad

Digna Janssen: zang, piano, basgitaar
Johan Smeets: gitaar, dobro, percussie, zang
Marie-José Didderen: cello

www.jodymoon.com