Normaal 18 euro
Vrienden 16,50 euro
CJP/student 16,50 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
vrijdag 25 januari, 20:30 uur
Jeroen Zijlstra & Tjitske Jansen
Nieuws van twee kanten

Deze ontmoeting van twee persoonlijkheden brengt literatuur en muziektheater bijeen.
Nieuws van twee kanten is een literaire muzikale avond waarop de poëtische teksten van Tjitske Jansen en de jazzy kleinkunstliederen van Jeroen Zijlstra samenkomen. Swingend, rauw en teder. Een reis door het leven. Het leven van Zijlstra en Jansen zelf, én van dat van hun publiek. Ouders, broers en zussen, juffen, meesters, vrienden, therapeuten, geliefden, exen, collega’s. Zij die onze levens hebben gered of ons juist bijna de das om deden. Of allebei. En niet te vergeten de dorpen en de steden, de havens en schepen. Waar we thuis of niet thuis zijn.

Over Jeroen Zijlstra:
Als voormalig Noordzeevisser blijft Jeroen Zijlstra ook als improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet) scherp aan de wind varen, spelenderwijs koersend op zijn innerlijk kompas. Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidt-prijs won. Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs.

“Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer.” – NRC Handelsblad ★★★★

“Dit is niet louter muzikaal, maar existentieel menselijk.” – Parool

 

Over Tjitske Jansen:
Tjitske Jansen is de belangrijkste Nederlandse dichter en performer van haar generatie. Van haar eerste dichtbundel Het moest maar eens gaan sneeuwen werden meer dan 15.000 exemplaren verkocht, een voor Nederland ongekend aantal. Voor haar bundel Koerikoeloem kreeg ze de Anna Bijns-prijs.

“Het is poëzie die er inhakt als een bijl, en die riskant is zoals maar weinig poëzie dat durft te zijn.” – De Groene Amsterdammer