Janneke de Bijl
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
vrijdag 28 februari, 20:30 uur
Janneke de Bijl
Zonder zin kan het ook

★★★★ de Volkskrant: “Dit is negativiteit waarvan je vrolijk wordt.”
★★★★ Telegraaf: “Een openhartig statement tegen sociaal wenselijke verwachtingen.”
★★★ NRC: “Janneke de Bijl zingt in haar debuutshow mooie liedjes en kent de pijnpunten van het burgerlijk bestaan.” “Ze deed – en doet nog steeds – een beetje denken aan het jongere zusje van Jeroen van Merwijk of Hans Dorrestijn.”

In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd.

Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je ‘liefs’ of ‘groetjes’ moet schrijven? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

Janneke studeerde af als filosoof, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten.

 

Over Janneke de Bijl:

“Haar ‘niet zo gezellige’ levenshouding, waaronder ook veel gevoel schuil blijkt te gaan, leidt tot een lange stroom komische observaties.” – Joris Henquet, de Volkskrant

“Verbazingwekkend sterke debutant. […] Haar podiumpresentatie is verbazingwekkend knap, haar omgang met het publiek van een vanzelfsprekend gemak.”– Jacques d’Ancona, Dagblad van het Noorden

“Janneke heeft gewoon een funny brain.” – Sanne Wallis de Vries

 

Tekst en uitvoering: Janneke de Bijl
Muziek: Janneke de Bijl en Johan Hoogeboom
Regie: Wimie Wilhelm
Tekstadvies: Eveline Mol
Met dank aan: Comedytrain