Normaal € 10
Vrienden € 8,50
CJP/student € 8,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Lezing
vrijdag 2 juni, 20:30 uur
Jan-Cees ter Brugge & Anne Hurenkamp
The making of Sgt. Pepper's lonely hearts club band

Het is misschien wel het belangrijkste popalbum van de afgelopen eeuw: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles. Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de plaat verscheen. Een lp die volstrekt uniek was. Om de hoes, om de revolutionaire opnametechniek en om de experimenten die tot het fenomenale eindresultaat leidden dat op 1 juni 1967 verscheen.

Hoe ging het er aan toe tussen november 1966 en april 1967 achter de gesloten deuren van de Abbey Road Studio’s in Londen? Jan-Cees ter Brugge (AVRO Fab4Cast en auteur van diverse Beatlesboeken) en Anne Hurenkamp (BeatlesTalk.blogspot.com) gaan 50 jaar terug in de tijd en maken een reconstructie met filmbeelden, foto’s en onbekende geluidsfragmenten. Met hun enthousiaste verhalen nemen ze het publiek mee de befaamde studio’s in.

Hoe plagieerde John Lennon zichzelf? Hoe klonk Paul McCartneys compositie When I’m 64 in de tijd waarin The Beatles nog optraden in The Cavern? Wat durfde Ringo Starr muzikaal niet aan en van wie pikte George Harrison het idee voor Within You Without You?

Het komt allemaal ter sprake, en nog veel meer, in een avond lang Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

A splendid time is guaranteed for all!

Jan-Cees en Anne vertelden hun verhaal reeds in de foyer van de Deventer Schouwburg en het Torpedo Theater in Amsterdam.

 

“Met het vakmanschap van ervaren chirurgen wordt de plaat uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet. We horen stemmen en geluiden die vijftig jaar lang aan ons voorbij waren gegaan.” Stijn Fens, Dagblad Trouw