Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
LNP
vrijdag 1 maart, 20:30 uur
Igor Vrebac (De Nieuwe Oost)
HEROES

A TRIBUTE TO WOMEN

“In ‘Heroes’ van Igor Vrebac lijkt een hilarische Nina Fokker niet in staat zichzelf ervan te weerhouden het complete pand omver te beuken.” Theaterkrant

Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac onderzoekt met drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Ze laten zich opzwepen door de stuwende beats van componist Tonny Nobel en testen het uithoudingsvermogen van zowel zichzelf als het publiek. Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid. HEROES is daarom een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie.

HEROES is de eerste productie onder het dak van Vrebac’s stichting. Het is na Macho Macho (winnaar van de Dioraphte Amsterdam Fringe 2016 award) en TRÆNS (selectie Nederlandse Dansdagen 2018) het sluitstuk van een drieluik waarin hij zijn persoonlijke verhouding tot, en perceptie op het mannelijke en het vrouwelijke gedrag onderzoekt. Dit keer neemt hij de wondere wereld van vrouwelijke bodybuilders onder de loep.

HEROES is geheel woordloos en dus verstaanbaar voor allen.

Recensie Theaterkrant:
In ‘Heroes’ van Igor Vrebac lijkt een hilarische Nina Fokker niet in staat zichzelf ervan te weerhouden het complete pand omver te beuken.
Klik hier voor de hele recensie…

 

Na Macho Macho (Winnaar van de ‘Dioraphte Amsterdam Fringe 2016’ award) en TRÆNS (★★★★ Theaterkrant) duikt hij nu in de sterke vorm van vrouwelijkheid en haar zeggingskracht.

 

CREDITS
Maker: Igor Vrebac | Performers: Inbal Abir, Nina Fokker, Nicole Geertruida | Music: Tonny Nobel | Costumes: Mirte Engelhard | Light: Rob Daanen | Image: Menno van der Meulen | Image design: Jolijn Ceelen | Sponsor: RH MOTORCYCLES, City Bootcamp Arnhem | Thanks to: Eve Hopkins, Linda Kokke, Nikkie Jessen, Maria Wattel, Michelle Vlemmix, Shannen Delilah