Normaal € 25
Vrienden
CJP/student
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
Deventer Topstuk - In de Deventer Schouwburg
woensdag 15 november, 20:00 uur
Het Nationale Theater (Deventer Schouwburg)
Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)

Drie acteurs, tweeënhalf uur, 37 Shakespeare-klassiekers.

Regisseur Theu Boermans geeft vanavond de grappigste opfriscursus, of de snelste introductie ooit op ‘s werelds grootste theaterschrijver: William Shakespeare. Want wat is er nodig om diens complete oeuvre er in tweeënhalf uur doorheen te jassen? Niet meer dan drie mannen en wat attributen! Dat was het idee van de Britse acteurs Adam Long, Daniel Singer en Jess Winfield, die alle 37 avondvullende Shakespeare-stukken, met in totaal 1834 personages, lichtjes inkortten en uitkwamen op een perfecte theateravond.

De koningsdrama’s worden gespeeld als voetbaltoernooi (om voor eens en altijd duidelijk te maken wie er nu achter wie aanzit) en alle komedies zijn gecomprimeerd tot een superkomedie. De vrouwen die zich in Shakespeare’s stukken als man vermommen, komen allemaal voorbij en zelfs Shakespeares sonnetten worden niet vergeten!

  • Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker brengen deze razende productie in de allerbeste slapstick-traditie voor iedereen die van Shakespeare, theater en humor houdt
  • Het Nationale Theater was voorheen Het Nationale Toneel
  • Inleiding 1 uur voor aanvang om uw voorstelling nog intenser te ervaren