Het Debuut
Normaal € 16
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 30 september, 20:30 uur
Het Debuut
Toptalent van de toekomst

Theaterkrant ★★★★

Bent u nieuwsgierig naar het theatertalent van de toekomst en als eerste de pas afgestudeerde makers zien? Dat kan! Het Debuut van Rudolphi Producties zet nieuw theatertalent in de schijnwerpers en beloont de meest in het oog springende eigen voorstellingen van de Nederlandse toneelacademies met een gezamenlijke tournee. De voorstellingen zijn geselecteerd tijdens het International Theatre School (ITs) Festival. De makers laten u kennismaken met hun verfrissende en beeldende manier van theater maken. Alle zintuigen worden maximaal geprikkeld.

Een avontuurlijke avond met, in ons geval, twee korte voorstellingen, waarbij uw gastvrouw Louise de Koning u langs de voorstellingen leidt. Na afloop van de voorstelling kunt u kennis maken met de makers tijdens een nagesprek.

 

What sounds like now

Nick Livramento Silva & Joey Schrauwen
Toneelschool, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem / Performance, Toneelacademie Maastricht

Een kale ruimte, twee mannen en een spreekgestoelte. In 30 minuten ontvouwt zich een fascinerend gevecht met taal, een gevecht tegen prestatiedruk, een zoektocht weg van de zelfcensuur. De mannen hebben voor zichzelf een theatrale valstrik gezet, waaruit zij zich voor het luisterend oor van het publiek proberen te ontworstelen. What sounds like now is een freestyle rap performance. Het is een poging om de binnenwereld zonder schaamte het toneel op te sleuren. Niets staat vast behalve een paar spelregels, die gedurende de avond zomaar kunnen veranderen.

De jury: “Nick en Joey doen iets wat zelden vertoond is in het theater. Wij hebben ademloos zitten kijken naar een van de meest gedurfde performances die we ooit gezien hebben”.

Concept, spel en regie: Nick Livramento Silva, Joey Schrauwen

 

The Seed of Life

Romano Haynes
Acteursopleiding, Toneelacademie Maastricht

Een kind van twee culturen, Kaapverdisch en Surinaams. Het verhaal dat Romano vertelt is persoonlijk en universeel tegelijkertijd. Het raakt aan hoe wij ons allemaal verhouden tot onze afkomst en onze ouders. Bij de geboorte ligt de toekomst open en is alles mogelijk. Maar als volwassene terugkijkend op het leven blijkt het verloop vaak grimmiger. Een eerbetoon aan de moeder, haar warmte, kracht en eindeloze doorzettingsvermogen.

Ga met Romano mee op reis langs de herinneringen uit zijn verleden, langs proza en spoken word. Een voorstelling over haat en liefde. Over toen en later. In het hier en nu.

“Romano toont zich een meesterverteller. In een simpele maar o zo dwingende vorm neemt hij ons mee in zijn meest persoonlijke geschiedenis. Het is onvermijdelijk en vertelt ons een verhaal uit een cultuur die ver lijkt maar door de geschiedenis heen de onze is geworden” aldus de jury.

Theaterkrant ★★★★
“klapstuk van de avond”  //  “een complete acteur en toneelmaker van wie we de komende jaren veel mogen verwachten”

Concept, tekst en spel: Romano Haynes
Zang: Yorlenie Delgado Faria
Regie: Tjon Rockon
Lichtontwerp: Dennis Vooren.

 

Host: Louise de Koning
Artistiek coach: Peer van den Berg
Organisatie: Theaterzaken Via Rudolphi – Marie-Anne Rudolphi en Maarten van der Cammen
Productie: ProductieCollectief – Djoere de Jong, Emma Boots (stagiair)
Marketing & publiciteit: Theaterzaken Via Rudolphi – Lisette Brouwer
Fotografie: Jochem Jurgens
Grafische vormgeving: Mieke Struik

Met dank aan: Christiaan Mooij, Marcelle Kuiper, Loes van der Pligt, Marcus Azzini, Nicole van Vessum, Sarah Steeman en alle overige medewerkers van het ITs Festival

 

 

“Aantrekkelijke avond met hoogst origineel nieuw theatertalent.” (Theaterkrant).

“Drie bijzondere voorstellingen voor de prijs van één.” (Haarlems Dagblad).

“Alle makers laten zien dat ze lef hebben zonder schroom hun eigen fascinaties en eigenaardigheden tentoon te stellen.” (Volkskrant)

Rudolphi Producties is de thuishaven voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Rudolphi Producties kiest voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

 

www.viarudolphi.nl