Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
Matinee
zondag 19 maart, 16:00 uur
Gehring & Ketelaars
SEXIETY

★★★★ Volkskrant: “Sexiety is een oefening in praten over seks. Dat kan giechelend, hysterisch, kreunend van verlangen, depressief of gortdroog wetenschappelijk: alle vormen komen aan bod.”
★★★★ Theaterkrant: “Voorstelling over seks overstijgt rode-oortjesshow”
★★★★ Scènes: ​​”Sexiety reikt nieuwe inzichten aan op een verfrissende én theatraal interessante manier”

SEXIETY was de meest besproken Oerolhit van afgelopen zomer!

SEXIETY  –  zelfst.naamw. (v/m) Uitspraak: [seksai-jetie] nieuwvorming uit  sexuality  en society, verwant aan anxiety,  exciting  en variety.
Seks: we doen het (bijna) allemaal. Maar we weten nauwelijks hoe we erover moeten communiceren. Theatergezelschap Gehring & Ketelaars duikt samen met programmamaker Gian van Grunsven (Voorlichting voor Gevorderden) vol overgave in bestaande theorieën.
In SEXIETY word je opgenomen in een mini-maatschappij waar onderzocht wordt wat seksualiteit is én kan zijn. Een kruisbestuiving tussen theater en journalistiek , fictie en non-fictie.

De twee theatermakers, de journalist en een trompettist delen nieuwe inzichten, vallen over oude patronen, boksen met de heersende normen en schamen zich rot. En bovenal: ze verlangen. Maar naar wat precies?

 

Theaterkrant ★★★★: ‘Een erg onderhoudende, prikkelende en verrassende theatrale conference’ Lees hier de hele recensie…
Door seksualiteit te verbinden met bredere maatschappelijk evoluties, overstijgt Sexiety vlotjes de rode-oortjesshow. Aan het eind wordt het thema seksualiteit breder getrokken richting ‘verlangen’: hoe het seksuele verlangen brandend te houden in een relatie waarin de dagdagelijkse beslommeringen de overhand dreigen te nemen? Sexiety biedt geen sluitend antwoord, maar reikt wel nieuwe inzichten aan op een verfrissende én theatraal interessante manier. Even complexloos als de drie actrices over seks praten, balanceert deze voorstelling tussen toneel, hoorcollege en publieksexperiment.

SCÈNES ★★★★: ‘Sexiety reikt nieuwe inzichten aan op een verfrissende én theatraal interessante manier’ Lees hier de hele recensie…
Het leuke is dat Sexiety op vrolijke wijze een onderwerp bespreekbaar maakt dat ons allemaal aangaat en dat na de seksuele revolutie van de jaren zestig toch weer steeds meer in een taboesfeer dreigt te raken. Sexiety is een bijzondere poging om daar verandering in te brengen.

Concept & spel: Anne Gehring, Vera Ketelaars, Gian van Grunsven
Componist en trompettist: Mark Nieuwenhuis