Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 23 maart, 20:30 uur
Gehring & Ketelaars
Het laatste gesprek

Een cliënt en een functionaris zitten tegenover elkaar in de kale ruimte van Het Instituut. De uren tikken weg. Wat begint als een standaard bureacratische afhandeling, verandert in een kafkaësk labyrint.

Het laatste gesprek is een gesprek tussen een doorgewinterde functionaris en een cliënt die van haar afhankelijk is. Hoe gaan beide partijen om met de speelruimte tussen de regels?

Gehring & Ketelaars geeft in Het laatste gesprek vorm aan een angst die voor iedereen herkenbaar is en voor miljoenen mensen werkelijkheid: dat je niet vrij bent om je eigen weg te gaan, maar dat een ander mens over jou beslist.

De voorstelling is gebaseerd op gesprekken met cliënten en functionarissen en speelt ook bij bureaucratische instanties waar G&K haar onderzoek deed.

 

Credits

Van en met: Anne Gehring, Vera Ketelaars / Emma Pelckmans
Regie: Belle van Heerikhuizen
Tekst: Vera Ketelaars
Compositie: Mark Nieuwenhuis
Lichtontwerp & techniek: Eddy Konijn
Decor: Ruben Wijnstok
Kostuums: Vita Mees
Zakelijke leiding: Tamara Keasberry / Bureau tamtam
PR & marketing: Lonneke van Eden / Bureau tamtam
Grafische vormgeving: Es&Zn- Esther de Boer
Foto: Randy Fokke
Randprogramma: Kafkabrigade (Arjan Widlak)

Met dank aan; UWV Amsterdam, Vluchtelingen in de knel, IND, DT&V, Ministerie van Justitie, Wow,

Het laatste gesprek is mogelijk gemaakt door: Amsterdam Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Stichting Melanie, Normafonds, Lirafonds

 

GEHRING & KETELAARS

Anne Gehring en Vera Ketelaars vormen samen Gehring & Ketelaars, waarmee ze vanuit een persoonlijke fascinatie maatschappelijke thema’s aansnijden. Hun voorstelling Sexiety (2016/2017) onderzocht nieuwe manieren om over seksualiteit te spreken. De voorstelling was een Oerolhit, werd lovend door de pers ontvangen en genomineerd voor de Seks Media Prijs.

★★★★ Volkskrant, ★★★★ Theaterkrant

Meer info: www.gehringenketelaars.nl