Normaal Gratis
Vrienden Gratis
CJP/student Gratis
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
donderdag 30 januari, 20:00 uur
Gedichtendag – Verwondering

De 15de Gedichtendag vindt plaats op donderdag 30 januari 2014. Het wordt de start van de Poëzieweek die sluit op 5 februari, met als thema: Verwondering.

Theater Bouwkunde, de Stentor en de Bibliotheek Deventer organiseren ook in 2014 weer een gedichtenwedstrijd. We nodigen alle dichters, woordkunstenaars en anderen, die zich poëtisch willen manifesteren, uit om een gedicht te schrijven over het thema.

Gedichten met een maximale lengte van 30 regels, kunnen worden ingezonden via het invulformulier op de website van de Bibliotheek Deventer of per post naar de Bibliotheek Brink 70 7411 BW Deventer. Per dichter mag er één gedicht, dat nog niet eerder is gepubliceerd, meedingen. Deelnemers dienen in de gemeente Deventer en omgeving (20 km) woonachtig te zijn. Er zijn twee categorieën gedefinieerd: jongeren van 13 tot 18 jaar en volwassenen van 19 jaar en ouder.
Voor overige spelregels: zie www.obdeventer.nl

Een deskundige jury zal de gedichten beoordelen en uit de inzendingen de genomineerden kiezen. Deze genomineerden worden vervolgens uitgenodigd hun werk voor te dragen tijdens de Gedichtenavond op donderdag 30 januari 2014 in Theater Bouwkunde.
Die avond worden ook de prijswinnaars in de categorie volwassenen en in de categorie jongeren bekend gemaakt. Hierna wordt uit beide categorieën het winnende gedicht in de Stentor en op de website van de Bibliotheek Deventer geplaatst.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Bibliotheek Deventer: 
iklaren@obdeventer.nl of ascheffer@obdeventer.nl

Theater Bouwkunde, de Stentor en de Bibliotheek wensen de inzenders veel dichtplezier!