Gedichtendag!
Normaal Gratis
Vrienden
CJP/student
Tickets
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
donderdag 25 januari, 20:00 uur
Gedichtendag!
Gedichtenwedstrijd

Alle inzendingen zijn gelezen, beoordeeld en geselecteerd! De deskundige jury heeft haar keuze gemaakt. Wie zijn de 8 genomineerden en wie gaan er met de prijzen vandoor? Vanavond lezen alle genomineerden hun gedichten voor op ons podium en maakt de jury de prijswinnaars bekend!

Muziek is er van de Deventerse Vera Bon! Puur, persoonlijk en poëtisch. Singer-songwriter Vera Bon durft te wankelen op het podium. Via zachtzinnige melodieën maar krachtige teksten ga je mee in haar zoektocht naar hoe je leven moet. Ze neemt je mee in een wereld die kleur krijgt door de muzikale begeleiding van haar band bestaande uit: Dirk Overbeek (accordeon) en Jurgen Houwers (viool).

Theater – Uitstromend, in het pluche van de zaal

Poëzie en theater. Er zijn tijden geweest dat er nauwelijks verschil tussen de genres was. Poëzie kent een lange orale traditie en werd dus vaak ten gehore gebracht ten overstaan van een publiek. Dat zagen we al bij klassieke Griekse toneelschrijvers als Sophocles en Euripides en dat loopt via Shakespeare, Lessing, Strindberg, Ibsen, Brecht, Beckett en Claus door tot in onze dagen. Ook in de uitvoeringspraktijk van tegenwoordig lijken beide literaire vormen weer meer naar elkaar toe te groeien. Menig dichter is op het podium aan te treffen. De spoken word artist en de slam poet zijn daar van nature te vinden, maar ook de op papier publicerende dichter schuwt het podium niet langer. Alle reden om de zesde Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen in het teken te stellen van Poëzie en Theater.

 

 

Meer informatie: www.obdeventer.nl/dichtwedstrijd

 

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Awater, Boek.be, Iedereen Leest Vlaanderen en Nederland, Het Literatuurhuis, het Nederlands Letterenfonds, de Nederlandse Taalunie, de Schrijverscentrale, Poëziecentrum, Poëzieclub, SLAG, Stichting CPNB, Stichting Poetry International, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Taalunie, Turing Foundation, Vlaams Fonds voor de Letteren, VSBfonds en Wintertuin. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.