Gedichtendag!
Normaal Gratis
Vrienden
CJP/student
Tickets
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
donderdag 25 januari, 20:00 uur
Gedichtendag!
Gedichtenwedstrijd
Theater – Uitstromend, in het pluche van de zaal

Poëzie en theater. Er zijn tijden geweest dat er nauwelijks verschil tussen de genres was. Poëzie kent een lange orale traditie en werd dus vaak ten gehore gebracht ten overstaan van een publiek. Dat zagen we al bij klassieke Griekse toneelschrijvers als Sophocles en Euripides en dat loopt via Shakespeare, Lessing, Strindberg, Ibsen, Brecht, Beckett en Claus door tot in onze dagen. Ook in de uitvoeringspraktijk van tegenwoordig lijken beide literaire vormen weer meer naar elkaar toe te groeien. Menig dichter is op het podium aan te treffen. De spoken word artist en de slam poet zijn daar van nature te vinden, maar ook de op papier publicerende dichter schuwt het podium niet langer. Alle reden om de zesde Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen in het teken te stellen van Poëzie en Theater.

Gedichtenwedstrijd

De Gedichtenwedstrijd wordt georganiseerd door Theater Bouwkunde en de Bibliotheek Deventer. We nodigen iedereen uit een gedicht te schrijven over en/of met het thema van 2018.

Voorwaarden

  • Eén gedicht per dichter – niet eerder digitaal of op schrift gepubliceerd
  • Woonachtig in de gemeente Deventer of omgeving (20 km)
  • Maximale lengte van 30 regels

We ontvangen uw gedicht bij voorkeur digitaal. U kunt uw inzending eenvoudig uploaden via www.obdeventer.nl/dichtwedstrijd. Lukt dat niet, stuur het dan per post naar de Bibliotheek Deventer, Brink 70, 7411 BW Deventer, met vermelding van Gedichtenwedstrijd.

De jury nomineert 8 gedichten. Genomineerden wordt gevraagd hun gedicht voor te dragen tijdens de Dichtersavond. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt.

De 1e prijs is € 100,- aangeboden door de Bibliotheek Deventer, de 2e en 3e prijs worden beschikbaar gesteld door Boekhandel Praamstra en De Inktpot. De winnende gedichten worden geplaatst op de websites en Facebook van de Bibliotheek Deventer en Theater Bouwkunde en op Facebook Deventer Gedichtendag.

 

Meer informatie: www.obdeventer.nl/dichtwedstrijd of neem contact op met hbrendeke@obdeventer.nl (Henny) of iklaren@obdeventer.nl (Ina)

 

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Awater, Boek.be, Iedereen Leest Vlaanderen en Nederland, Het Literatuurhuis, het Nederlands Letterenfonds, de Nederlandse Taalunie, de Schrijverscentrale, Poëziecentrum, Poëzieclub, SLAG, Stichting CPNB, Stichting Poetry International, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Taalunie, Turing Foundation, Vlaams Fonds voor de Letteren, VSBfonds en Wintertuin. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.