Firma MES  >> verplaatsing
Normaal 17,50 euro
Vrienden 16 euro
CJP/student 16 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 16 mei, 20:30 uur
Firma MES >> verplaatsing
The Biggest Lawsuit On The Planet

★ Een rechtszaak over ons klimaat ★

Overal ter wereld staan op dit moment jonge mensen op om zich in te zetten voor het klimaat. In Amerika is de zestienjarige Jayden F. al jaren bezig de regering Trump aan te klagen voor de klimaatverandering. Deze rechtszaak, die nog steeds voortduurt en ook wel The Biggest Lawsuit On The Planet wordt genoemd, is het uitgangspunt voor de nieuwe documentaire voorstelling van Firma MES.

Op een zomerochtend in 2016, drie jaar voor de massale klimaatprotesten in ons land, overstroomt het huis van Jayden F.. Jayden is een nukkige puber met lang zwart haar en donkere eyeliner uit Rayne, Louisiana. Ze stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweeg bracht.

Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt ze nu de Amerikaanse regering aan. Die doet er alles aan om dit te voorkomen. De strijd duurt tot op vandaag, Trump haalt alles uit de kast. Lukt het de jonge Jayden de zaak voor de rechter te krijgen en haar gelijk te halen? Hier wordt gerechtelijke geschiedenis geschreven.

Deze rechtszaak, die ook wel The Biggest Lawsuit On The Planet wordt genoemd, is het uitgangspunt voor de nieuwe documentaire voorstelling van Firma MES. Met advies van (klimaat)journalist Jelmer Mommers van De Correspondent, onderzoekt Firma MES wat deze en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij? En wat kunnen wij leren van Jayden F.?

Credits:
concept: Firma MES
regie: Thomas Schoots
spel: Roos Eijmers en Lindertje Mans

Firma MES komt uit Den Haag. Ze maken verrassend theater en organiseren van alles daaromheen. Eerder speelden ze onder meer de theatrale reconstructie RISHI. “genialer en actueler werd theater dit jaar niet” ★★★★★ de Volkskrant over RISHI

www.firmames.nl