Firma MES
Normaal € 16
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
vrijdag 24 november, 20:30 uur
Firma MES
Rishi

De Volkskrant ★★★★★
“Genialer en actueler werd theater dit jaar niet. Met minimale middelen reconstrueert Firma MES de dood van de 17-jarige Rishi in Den Haag. Iedereen zou dit moeten zien.”

Theaterkrant ★★★★★
“Het maakt RISHI, met al die perspectieven op dit horrorverhaal, tot een zinderende en zeldzaam mooie performance.”

Was Rishi Chandrikasing de verkeerde persoon op de verkeerde plaats, toen hij op 24 november 2012 op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor werd doodgeschoten door een politieagent? Hij was 17 jaar en ongewapend. Een noodlottige samenloop van omstandigheden.

De drie witte acteurs van Haags theatergezelschap Firma MES lopen wekelijks over hetzelfde perron. Het had hen ook kunnen overkomen. Toch? Dit voorval, dat tegelijk naast de deur én ver van ons bed lijkt, is een motivatie om te onderzoeken: hebben sommige mensen meer kans de verkeerde persoon op de verkeerde plaats te zijn?

Schrijver Kees Roorda interviewde de betrokkenen samen met Firma MES. Samen vormen ze zich een beeld van Rishi. Wie was deze jongen? Hoe gaat het nu met de achterblijvers? En: wie was de agent die hem neerschoot? Hun vragen, antwoorden en bevindingen delen ze met het publiek. Een eerlijk en aangrijpend portret. Over hoe verschillende werkelijkheden met elkaar botsen.

Exact 5 jaar na dato speelt Firma MES de voorstelling in ons theater. Een aangrijpende ode aan Rishi en dit waargebeurde verhaal.

 

 

Haags collectief Firma MES maakt verrassend theater en organiseert van alles daaromheen. Eerder tourden ze door het land met de voorstelling TROEP en maakten ze het grootse locatie-spektakel IJS&VIS. Ook gaven ze rondleidingen door bordelen.

Regie: Thomas Schoots
Spel: Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers en Lindertje Mans
Empowered by Het Nationale Theater.

firmames.nl