Eva van Manen
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
vrijdag 3 april, 20:30 uur
Eva van Manen
Politiek & Liefde (ism. Burgerweeshuis)

“Als je liefhebber bent van Eefje de Visser en Wende, heb je er vanaf nu een nieuwe favoriet bij.” 3voor12.nl

“De wereld is fataal maar Eva van Manen is nog net iets fataler.” Arnon Grunberg

Live neemt producer en artiest Eva van Manen je mee in haar verhalende nummers die ze met synthesizers, percussie en drums opbouwt. Van lekkere beats naar zachte poëzie. Een heerlijk theaterconcert waar je vanaf het eerste moment in meegezogen wordt.

Los van haar brede interesseveld – van hiphop, indie tot jazz – maakt producer en artiest Eva van Manen het niet-vanzelfsprekende vanzelfsprekend en andersom. Haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ overbrugt stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde persoonlijke invalshoek. Van Manen onderzoekt waar de politiek en de liefde elkaar precies in het vaarwater treffen als een diepgravend dialoog. Met zichzelf, maar ook spiegelend tot haar omgeving.

Na een succesvolle serie shows tijdens de Popronde 2019 en een optreden op het Noorderslag Festival 2020 staat Eva dit voorjaar met haar eerste albumtour in de Nederlandse theaters en popzalen. Van Manens vingerafdruk als producer en muzikant vertelt een net zo beeldend verhaal als haar uitzonderlijke woordenschat: de minimalistische beats, analoge synths, samples en veldgeluiden geven de impressie van een gesprek dat zich van heel dichtbij afspeelt.

Eva van Manen (1989) studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze was jarenlang onderdeel van het theatercollectief De Hollanders waar ze o.a. samenwerkte met Spinvis en Arnon Grunberg. Ze schreef met Huub van der Lubbe muziek voor de voorstelling Maak van je Shit een Hit van Mira van der Lubbe (2018) en was verbonden aan singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied. Zij deed mee aan de Popronde, ze speelde in de Melkweg, TivoliVredenburg, op het theatre is a MUST festival in Alexandrië (Egypte) en in verschillende clubs in New York City (USA).

 

“Eva van Manen is een belofte als zangeres, en daarvan legde ze in een mooi lied getuigenis af. Over vrijheid en onzekerheid gaat het, over hoe om te gaan met grote begrippen als oorlog en liefde: ‘Ik zing dit voor jou’ was het toepasselijke refrein.” Kester Freriks op theaterkrant.nl

 

Credits

concept, tekst en composities, gitaar, zang: Eva van Manen
Bas: Lito Mabjaia
Toetsen: Shana Bossmann
Drums: Henri van den Berg
Regie: Vincent Brons
Tekstbijdrage: Gideon Everduim
Verkoop: Ruby van den Brink – Twist Agency
Beeld: Elza Jo
Artwork: Jheryll Richardson
Met dank aan:
Het Huis Utrecht, Maartje Strijbis, Bluesquare Media, Igor Wouters, Xander Vrienten

 

Luister naar Politiek & Liefde op Spotify: