Eva van Manen
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
vrijdag 3 april, 20:30 uur
Eva van Manen
Politiek & Liefde (ism. Burgerweeshuis)

“De wereld is fataal maar Eva van Manen is nog net iets fataler.” Arnon Grunberg

Eva van Manen is een zangeres, woordkunstenaar, songwriter, producer en theatermaker. Politiek & Liefde is de titel van haar debuutalbum en nu staat zij samen met haar band met het gelijknamige theaterconcert op de planken in de theaters door heel Nederland.

Politiek en Liefde is een muzikaal dagboek. Eva schrijft over het gevecht met oude denkbeelden, met de status quo waarin zij zich verhoudt tot mannen, andere vrouwen, tot huidskleur, tot ons praten en zwijgen. Ze is op zoek naar een nieuwe invulling van onze ideeën over wat politiek is, wat onze identiteit is en wat vrijheid betekent. Ze zingt over haar persoonlijke relaties met familie en geliefden en is kritisch in haar zoektocht naar liefde. Met lichtheid en zwaarte. Sterk en zacht tegelijk.

“Eva van Manen heeft iets ontwapenends en dat straalt ze uit in haar muziek. Haar denken kleurt ze feilloos in een geluid dat morgen nog resoneert. Op het eerste gehoor verliefd. Mijn favoriete nummers zijn Wie Kan Ik en Omdat we Verdergaan. En dat doen we, met wat er komen gaat.” Kris Berry

Eva’s muziek is niet in één genre te plaatsen. Voor het maken van Politiek & Liefde werd Eva beïnvloed door artiesten zoals Lauren Hill, Noname, St. Vincent maar ook door Pink Floyd en Robohands. Vanaf een eiland van synthesizers, drums en elektronica bouwt Eva samen met haar band de nummers op en ook visueel pakt Eva deze theatervoorstelling uit. Videobeelden reageren op de teksten en vertellen met Eva en haar band samen dit verhaal van politiek en liefde.

 

Eva van Manen (1989) studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze was jarenlang onderdeel van het theatercollectief De Hollanders waar ze o.a. samenwerkte met Spinvis en Arnon Grunberg. Ze schreef met Huub van der Lubbe muziek voor de voorstelling Maak van je Shit een Hit van Mira van der Lubbe (2018) en was verbonden aan singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied. Zij deed mee aan de Popronde, ze speelde in de Melkweg, TivoliVredenburg, op het theatre is a MUST festival in Alexandrië (Egypte) en in verschillende clubs in New York City (USA).

 

“Eva van Manen is een belofte als zangeres, en daarvan legde ze in een mooi lied getuigenis af. Over vrijheid en onzekerheid gaat het, over hoe om te gaan met grote begrippen als oorlog en liefde: ‘Ik zing dit voor jou’ was het toepasselijke refrein.” Kester Freriks op theaterkrant.nl

 

Credits

concept, tekst en composities, gitaar, zang: Eva van Manen
Bas: Lito Mabjaia
Toetsen: Shana Bossmann
Drums: Henri van den Berg
Regie: Vincent Brons
Tekstbijdrage: Gideon Everduim
Verkoop: Ruby van den Brink – Twist Agency
Beeld: Elza Jo
Artwork: Jheryll Richardson
Met dank aan:
Het Huis Utrecht, Maartje Strijbis, Bluesquare Media, Igor Wouters, Xander Vrienten

 

Luister naar Politiek & Liefde op Spotify: