Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziektheater
try out
dinsdag 20 december, 20:30 uur
Esther Linssen
Lebensbaum

In Lebensbaum ontdekt een vrouw dat haar moeder een kind is van een Duitse Wehrmacht soldaat. Zoekend naar haar wortels, probeert ze los te komen van de beperkende invloeden van het verleden. Zij kan haar wortels niet ontkennen; alleen wanneer ze deze accepteert, kan ze verder. Door te zoeken naar de schoonheid die er toch ook geweest moet zijn ontwaakt de liefde in haar en aanvaard zij uiteindelijk alle facetten van haar geschiedenis.

Een klassiek kleinkunstprogramma gebaseerd op en geïnspireerd door de autobiografische geschiedenis van Esther Linssen. Liederen en teksten worden op onderhoudende en tot nadenken stemmende manier met elkaar verknoopt en vertellen de levens van drie generaties vrouwen. Geen klassieke liederenavond maar toch met klassieke muziek. Liederen uit verleden en heden voor een bewuste en zelfbewuste toekomst. Liederen die ons vanuit de herinnering naar die toekomst kunnen leiden.

De tweede wereldoorlog heeft niet alleen zijn sporen achter gelaten bij hen die hem beleefden, maar ook bij hen die met zijn gevolgen werden geconfronteerd. Men wilde al dat leed zo graag vergeten. Maar kan dat wel? Is dat hoofdstuk afgesloten? Hoe ga je om met de gevolgen van je achtergrond die je ongevraagd bij je geboorte mee krijgt? Is het noodzakelijk om je van het verleden van je voorouders te bevrijden om jezelf te kunnen verwezenlijken, of moet je juist deze bagage accepteren?

Liederen van o.a. R. Strauss, F. Schubert, F. Liszt, A. Berg, K. Weill en Charles Aznavour

Ali Cifteci speelt en zingt ‘de afwezige man’

 

Voorster Courant:
“Met een krachtige, overtuigende stem in lage en hogere stemregionen, indrukwekkend acteertalent, een ijzersterke mimiek en in goed gearticuleerd Duits weet ze iedereen mee te trekken in de wereld die ze tracht weer te geven.”

“Esther Linssen is enorm getalenteerd. Ze legt veel emotie in haar stem en heeft geen enkele moeite haar puliek daarin mee te nemen. Nu en dan wordt er zichtbaar een traan weggepinkt, omdat de vertedering toeslaat.”

“Een voorstelling van internationale allure.”