Esther de Koning
Normaal 8 euro
Vrienden 8 euro
CJP/student 8 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Kindervoorstelling
zondag 24 februari, 15:00 uur
Esther de Koning
Ping (8+)

‘Alles was ineens helemaal anders. Maar anders wordt na een tijdje ook weer gewoon.’

Ping vertelt ons hoe alles zo gekomen is: over haar moeder die voorgoed naar Mexico vertrok na de ruzies thuis, over haar opa en oma, over buurvrouw en politieagente Toos, over het eiland waar zij wonen, over ‘Het Van Alles En Nog Wat Klusbedrijf van Fred’ en hoe haar niet zo handige vader Fred plotseling verdween.

Ping stuit in haar verhaal op allerlei absurde zaken, zoals het mysterie van de verdwenen gymjuf Debbie die van schrik in haar fluitje stikte en tussen een paar dikke matten werd geplet, omdat een alienetje met zijn kapotte vliegende schotel door het dak van de gymzaal viel… Of de zoektocht naar kleine Skip, waarin opnieuw de alienetjes opduiken. Beide zaken wist Ping op te lossen en blijken van alles met elkaar te maken te hebben.

‘Ik verzin niks. Ik maak gewoon heel veel mee.’

Zoals we van Esther de Koning gewend zijn, is het wederom een absurde, komische, fantasievolle én ontroerende voorstelling.

★★★★★ Theaterkrant:
‘Esther de Koning kan haar bijzonder levendige fantasie weer op de scène vertellen en verbeelden. Zonder attributen, alleen met haar eigen soepele lijf, haar grimassen en haar stem. Ze dompelt haar publiek weer volop onder in een heerlijke brok absurdistisch verteltheater.’ – (Theaterkrant) Tuur Devens schreef deze mooie en inhoudelijke recensie.

Esther de Koning Actrice en schrijfster Esther de Koning heeft in de afgelopen jaren bekroonde solovoorstellingen voor jeugd en familie gemaakt: Mie, Van Binnen Moet Je Wezen, Goed Vallen en Oervrienden. Na een pauze van enkele jaren waarin zij zich stortte op het schrijven voor andere gezelschappen, lesgeven en het coachen van (jonge) theatertalenten is ze terug met haar nieuwe solovoorstelling Ping (8+).

Esther de Koning maakt eerlijke, tragikomische voorstellingen in een cabareteske stijl waarbij zij haar eigen teksten schrijft en speelt. Grote onderwerpen weet ze licht en helder te brengen. Zij is een aansprekende podiumpersoonlijkheid die uitblinkt door absurde humor en aanstekelijke verbeeldingskracht.

Voor haar werk ontving zij o.a. de 1000 Watt Lichtpuntprijs, de Vuurvlieg (België) en VSCD- prijs de Zilveren Krekel. Uit het juryrapport van de 1000 watt Lichtpunt prijs: ‘Esther de Koning ontvangt het Lichtpunt voor haar ongeremde speelstijl die even hilarisch als ontroerend is [..] met steeds hetzelfde schitterende resultaat: een publiek dat verwarmd, meegesleurd en geënthousiasmeerd wordt. Het zijn telkens vertolkingen die integerheid aan relativering koppelen, vertolkingen die je doen schateren en slikken.’

De pers over Ping:
‘Esther de Koning kan haar bijzonder levendige fantasie weer op de scène vertellen en verbeelden. Zonder attributen, alleen met haar eigen soepele lijf, haar grimassen en haar stem. Ze dompelt haar publiek weer volop onder in een heerlijke brok absurdistisch verteltheater.’ – (Tuur Devens – Theaterkrant.nl)

Over Oervrienden: ‘Esther de Koning wéér in topvorm.’ (…) ‘In haar unieke toneelpersoonlijkheid schuilt de lol van de stand up komediant en de humor van de cabaretier.’ – (De Limburger)

Over Goed Vallen: ‘De term ‘kindercabaret’ mag dan nog niet zo lang bestaan, maar Esther de Koning blinkt er in uit.’ – (De Volkskrant) ‘Het verhaal en de onverwachte wendingen en sprongen zijn uitermate boeiend. En de manier waarop Esther de Koning speelt, is om je vingers bij af te likken. Een ideale familievoorstelling om met je kroost naar toe te gaan. Met opa en oma. Zo’n brok energiek verteltheater, zo speels, zo puur. Heerlijk toch!?’ – (Theatermaggezien.be)