Esther Apituley & Hans Dagelet
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Kleinkunst
try out
zaterdag 26 oktober, 20:30 uur
Esther Apituley & Hans Dagelet
Kabarett Dapitulet met Hans Dagelet

★★★★ NRC:
“Een absurdistisch baken in een ernstige wereld: chaotisch en aangrijpend. De inspiratiebron is het Cabaret Voltaire uit de jaren twintig, dat aan de wieg stond van het Dadaïsme, de absurdistische stroming die de gangbare kunst bespotte. Misschien heeft onze wereld wel weer zo’n speelse beweging nodig.”

Kabarett Dapitulett is een tragikomische muziekvoorstelling met teksten van schrijver Daniil Charms, en muziek van o.a. Kreisler, Chopin, Shostakovich.

Acteur Hans Dagelet laat, gedreven door de teksten van Charms, zijn komische en ontroerende kant zien. Hij speelt een man die, om het leven te controleren, op late leeftijd politieagent werd.

Samen met de musici Esther Apituley en Christiaan Kuyvenhoven heeft hij een voorstelling gemaakt met onverwachtse dialogen en muzikale hoogtepunten. Kabarett Dapitulettis geestig en ontroerend.

Het leven van de befaamde Russische dichter en schrijver Daniil Charms (1905-1942) stonden in het teken van het absurde. Hij roept alledaagse situaties op waarin zowel grotesk-komische als extreem ongemotiveerd gewelddadige gebeurtenissen absurd verlopen. Charms is confronterend-humoristisch, zonder gene of remming.

Acteur/trompet: Hans Dagelet
Viool/altviool/piano/tekst: Esther Apituley
Piano/melodica/tekst: Christiaan van Kuijvenhoven
Tekst: Daniil Charms
Muziek: Pärt, Kreisler, Shostakovich, Chopin, Sakamoto
Eindregie: Titus Tiel Groenestege
Zakelijke leiding: Bureau tamtam, Tamara Keasberry

Kabarett Dapitulett is een productie van Stichting Viola Viola en is mede mogelijk gemaakt door het Norma Fonds en Fonds SLuyterman van Loo.

www.estherapituley.com