Normaal € 17,50
Vrienden € 16
CJP/student € 16
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
Dubbelprogramma, Try out
zaterdag 7 oktober, 20:30 uur
Erik van Muiswinkel & Alex Ploeg
De Oplossing

Stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past. Met debutant Alex Ploeg in het voorprogramma!

In het voorjaar van 2017 werd Van Muiswinkel lid van de ‘Bende van Tien’, een beweging van Nederlandse burgers die 15 maart 2017 op de PvdA stemden. Hij is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit: een elitaire Koran-knuffelaar dus, die in het Nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken. Maar tot die tijd geldt: als je hem nodig hebt, staat hij er.

Erik van Muiswinkel komt met DE OPLOSSING Een theatrale loutering in vijf bedrijven. Want het is ook een keertje mooi geweest.

Erik van Muiswinkel speelde sinds de scheiding van Diederik van Vleuten (2009) in zeven jaar tijd twee Oudejaarsconferences, drie toneelstukken en drie avondvullende solo-shows. Hij trad op van Sittard tot Schiermonnikoog, en ontving in 2014 de nationale cabaretprijs De Poelifinario, voor zijn epos ‘Schettino!’ De cabaretier toonde andermaal zijn rebelse karakter door de prijs niet te weigeren.

 

Alex Ploeg

Alex snapt de dingen heus wel. Hij is gewoon wie hij is: een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, maar dat liever toch even komt doen.

In 2016 stond Alex in het voorprogramma van Ronald Goedemondt en won hij de Publieksprijs van Cameretten: ‘Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.’ Alex schrijft verder voor programma’s zoals Klikbeet (NTR, april 2017), Spijkers met Koppen (Radio 2) en eerder Cojones (VARA).

Op vrijdag 20 april speelt Alex bij ons zijn avondvullende programma DEBUUT. Klik hier voor kaarten…

 

LET OP! Deze voorstelling speelt op twee dagen. Let bij het bestellen op de juiste datum!

 

De pers over De Olieworstelaar, de vorige voorstelling van Van Muiswinkel:
NRC: Van Muiswinkel: Rake grappen “Van Muiswinkel is een persoonlijkheid die zijn gehoor soepel meeneemt. Kritisch is hij tussendoor ook volop: over de feilbaarheid van principes, over gebrekkige zelfkennis. (…) Cabaret waar je lang over napraat.”

Volkskrant “Van Muiswinkel toont zijn literaire gave en de kunst om zijn publiek in te palmen.”

Leidsch Dagblad: Erik van Muiswinkel treft doel met zowat ieder woord “Er is eindelijk weer cabaret te zien dat cabaret mag heten. Gerijpt in het vak, gaat Erik van Muiswinkel in De Olieworstelaar los op alles wat deze maatschappij en ook hem in beroering brengt. Helemaal alleen en zonder liedjes is hij een uur en drie kwartier aan het woord en zowat elk woord treft doel en ontregelt menig maatschappelijk debat.”

Trouw “Van Muiswinkel kan het ook alleen af, met zijn charismatische, beheerste manier van voordragen.“