Normaal € 17,50
Vrienden € 16,00
CJP/student € 16,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
vrijdag 20 oktober, 20:30 uur
Erik Vaarzon Morel & Leoni Jansen
Ierse Nachten

Van alle Europese volkeren komt het DNA van de Ieren waarschijnlijk nog het meest overeen met dat van de Spanjaarden. Na hun succesvolle programma Santiago gaan Leoni en Eric daarom samen op pad naar Ierland: via Cork, café The Spaniard in Kinsale naar Dublin, het pad volgen van Sint Brandaan en op zoek naar de voorouders van Joni Mitchell en Mary Black.
Met hun gitaren op de rug doorkruisen zij het prachtige oud-Keltische land, rijk aan tradities. Al wandelend en muziek makend, verzamelen zij verhalen over mythen en sagen die Spanje en Ierland verbinden.

Ze gaan op zoek naar de ‘thin places’, plekken waar Keltische magie en mystiek opdoemen uit de mist. Waar het oude en nieuwe samenkomen en je heden en verleden kunt aanraken. Feeën, heksen, druïden en kabouters (duendes): de Keltische mythologie is ervan doordrenkt.

En zo gaat het, Leoni en Eric reizen af naar het land van dichters en schrijvers als W.B. Yeats, James Joyce, van de jiggs en reals, Sint Brandaan, Keltische goden, de Spaanse Armada en whiskey, heel veel whiskey! Yeah y olé, weer een pelgrimstocht!

‘My love, we will hear, I and you, we will hear, The calling afar of the doe and the deer. And the bird in the branches will cry for us clear’

W.B. Yeats

leoni.nl
vaarzonmorel.com