Normaal € 16
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
zaterdag 10 maart, 20:30 uur
Ellen Deckwitz
Olijven moet je leren lezen

Pakkende poëzie op de planken

Acht regels kunnen, volgens Ellen Deckwitz, de impact hebben van een natuurdocumentaire en actiefilm in één. Poëzie is zo veel meer dan we denken: ze kan tegelijkertijd grappig én schrijnend zijn, ontroerend en ontluisterend.

Haar bundel‚ Olijven moet je leren lezen’ verscheen in 2016, een aanstekelijk en zeer toegankelijk boek, waarin de schrijfster een lans breekt voor de poëzie. In een live action betoog doet zij dat op het podium nog eens dunnetjes over. Gitariste Corrie van Binsbergen tovert daarbij korte films voor de oren en videast Martijn Grootendorst projecteert pakkende beelden.

Wees niet bang voor stoffig gedoe, dat is met de speelse associërende geest waarover Ellen Deckwitz beschikt absoluut niet aan de orde. De ongeëvenaarde manier waarop zij haar poëzie brengt is bovendien een muzikale uitdaging voor Van Binsbergen. Niet voor niets won Deckwitz in 2009 Het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam.

 

UITVOERING

Ellen Deckwitz – Performance
Corrie van Binsbergen – Gitaar
Martijn Grootendorst – Live video

 

Het werd een aanstekelijk en – niet onbelangrijk – zeer toegankelijk boek, dat dolende zielen voor de poëzie kan winnen. Trouw

Olijven moet je leren lezen is een geweldige, vermakelijke en daardoor zeer besmettelijke cursus Genieten van Poëzie. ***** Hebban

Fijn, slim, grappig en persoonlijk. Micha Wertheim

 

In het kader van de Deventer Boekenweek