Ed Struijlaart
Normaal 17,50 euro
Vrienden 16 euro
CJP/student 16 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
woensdag 21 november, 20:30 uur
Ed Struijlaart
Gitaarmannen

Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij twee dingen zeker: Ik wil zo’n baard en ik wil zo’n gitaar. Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Tijdens zijn eerste theatervoorstelling ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’ brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden. Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix. Waarom is Clapton’s unplugged optreden zo legendarisch en waarom weet Ed Sheeran in zijn eentje, alleen gewapend met een akoestische gitaar en een loopstation, avond aan avond Wembley uit te verkopen? Waarom is de gitaar anno 2018 nog steeds bepalend in de popmuziek? Dit alles en meer in ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’.

Ed is voor dit theaterconcert een mooie samenwerking aangegaan met Max Guitar Store, een muziekwinkel in Scheveningen met een bijzondere gitarencollectie. Van deze collectie mag Ed speciaal voor zijn tour gebruik maken van een paar unieke exemplaren:

– Eric Clapton “blackie”, de legendarische Clapton gitaar
– De Ed Sheeran signature Martin akoestische gitaar
– Jimi Hendrix Fender Stratocaster

Voor de echte kenners onder het publiek klinkt dit als muziek in de oren!

Ed Struijlaart (1979) verbrand in 2010 al zijn schepen en besluit volledig voor de muziek te gaan. Geen reguliere negen tot vijf baan meer, maar de dood of de gladiolen. Alles moet wijken voor zijn gitaar en de muziek.

Hij brengt tot nu toe twee albums uit, debuutalbum ‘Head, Heart and Hands’ en opvolger ‘Closer Than Skin’. Ed krijgt van 3FM het stempel ‘Serious Talent’, wordt genomineerd voor een 3FM Award, toert in het voorprogramma van BLØF en is meerdere malen te gast bij ‘De Wereld Draait Door’. In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. ’Tricks Up My Sleeve’ en ‘Like December’ worden beiden ‘NPO Radio 2 Topsong’ en ‘Made of Stars’ (duet met Lisa Lois) wordt ‘Moet je Horen’ plaat op 100% NL. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij recent samen met Peter Slager (bassist bij BLØF) de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 ‘Weg Van Jou’ en alle muziek voor de musical ‘SOOF’.

In 2017 werkt Ed aan zijn nieuwe EP die later dit jaar zal verschijnen. Single ‘Make It on Your Own’ is daar de voorloper van. Een lied geschreven voor zijn dochter Lizzy en tevens de eerste single die Ed in eigen beheer op zijn ‘Ears Want Music’ label uitbrengt. In het najaar van 2018 is het tijd om een andere grote droom in vervulling te laten gaan: Ed’s eerste theatertour: ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’.