Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
vrijdag 16 mei, 20:30 uur
Yora Rienstra & Ronald Smink
Dubbelcabaret

Twee keer cabaret voor de prijs van één! Met Yora Rienstra en Ronald Smink!

Yora Rienstra

Na Yora’s succesvolle tour van haar debuutvoorstelling: Aan jou heeft het niet gelegen, speelt ze nu haar tweede ‘one woman’ show We maken er wat van. Met haar elastische lijf, geestige liedjes en tragikomische figuren, danst Yora volledig uit de maat. De onbeholpenheid van het leven en daar de grap van inzien, dat kan Yora als geen ander. Muzikaal, poëtisch en met veel humor. En af en toe komt de clown in haar naar boven en laat ze haar lenige lijf spreken in een stille stofzuiger act of bij het eten van een lippenstift.

In 2009 won Yora Rienstra de Wim Sonneveldprijs (jury- en publieksprijs) op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Haar lied: ‘Ik hou van jou’ werd opgenomen in het repertoire van Herman van Veen. In DWDD was ze te zien als ‘Jeannet’ in de Boer Zoekt Vrouw persiflage. ‘Sterke mimiek en acteertalent’, aldus De Telegraaf. De Volkskrant noemde Yora een comédienne met diepgang. Trouw schreef: ‘Debuut Yora Rienstra geweldig gelukt.’

Ronald Smink

Na het winnen van het Groninger Studenten Cabaret Festival in 2007 startte Ronald Smink in 2009 met zijn eerste avondvullende voorstelling. Prompt werd hij in Het Parool vergeleken met Jochem Meyer en Bert Visscher. In  zijn nieuwe voorstelling Bonanza is de volumeknop een stukje omhoog gegaan. Ronald is sneller en energieker, maar ook zachter en gevoeliger geworden. Wederom een absurde voorstelling met fantasierijke verhalen.

‘Wissel Finkers’ Almelo in voor Joure, bedenk bij Smink een hogere versnelling, extra decibellen en meer seks en je hebt een beeld van wat je te wachten staat in Bonanza. (…) Het lijkt allemaal puur en alleen vermakelijke onzin, maar Smink weet slim wat gevoelige laagjes te metselen.’, aldus de Volkskrant over deze voorstelling.

www.yorarienstra.nl / www.ronaldsmink.nl