Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
vrijdag 14 oktober, 20:30 uur
Discordia
Mevrouw Macbeth

De jaarlijks terugkerende Weiblicher Akt van Discordia wordt langzamerhand een begrip… Mevrouw Macbeth is de nieuwste in deze reeks voorstellingen, gemaakt vanuit een vrouwelijk perspectief. In deze editie wordt het plot van Shakespeare vanuit Lady Macbeth bekeken en bewerkt tot een voorstelling over Vrouwen en Macht. In dit stuk komen onder andere Queen Elizabeth I, Simone de Beauvoir, Angela Merkel en allerlei naamloze ambitieuze vrouwen aan het woord. Wat drijft hen en hoe pakken zij het aan?
★★★★ Volkskrant
★★★★ Theaterkrant
★★★★ 8weekly

Feitelijk zijn er meer vrouwen dan mannen op de wereld en toch zitten er altijd nog meer mannen op hoge posities en verdienen ze (ook al doen ze hetzelfde werk) meer dan vrouwen. Deze voorstelling gaat niet over voor óf tegen, maar stelt vragen en daagt uit tot denken buiten het voor de hand liggende. Waarom lopen vrouwen op hogere hakken en mannen op schoenen met te grote neuzen als het slecht gaat met de economie? Is androgyn leiderschap mogelijk, waarbij het niet meer gaat over geslacht maar over capaciteit? De meerderheid van de studenten aan de Westerse universiteiten is momenteel vrouwelijks Maar misschien, en dit is een constante in de reeks Weiblicher Akts, ligt de sleutel in de woorden. In de manier waarop er door de eeuwen heen verhalen worden verteld; verhalen die onze identiteit bepalen. Een perspectief dat we alleen kunnen veranderen door andere verhalen te vertellen. En dat is wat er in deel 7, Mevrouw Macbeth, opnieuw gebeurt.

En, last but not least, tijdens de speelperiode van Mevrouw Macbeth staan we op een historisch punt in de geschiedenis: zal Hillary Clinton de eerste vrouwelijke wereldleider worden?

Van, met en door, Annette Kouwehoven, Miranda Prein, Maureen Teeuwen en Jan Joris Lamers

Lees hier de recensie van de Volkskrant
Lees hier de recensie van Theaterkrant
Lees hier de recensie van 8weekly