Discordia
Normaal 17,50 euro
Vrienden 16 euro
CJP/student 16 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
dinsdag 10 maart, 20:30 uur
Discordia
Liebe Jelinek

★ Een zelfgeschreven sprookje over moeders en dochters ★

★★★★ De Volkskrant: “de makers duiken in het gedachtengoed en komen boven met verrassende observaties, grappige intermezzo’s en poëtische momenten.”

Discordia speelt Liebe Jelinek, een voorstelling over moeders en dochters, geïnspireerd door leven en werk van Elfriede Jelinek. De Nobelprijs-winnares maakt in haar werk vaak gebruik van sprookjes als Doornroosje en Sneeuwwitje, verhalen waarin een problematische moeder-dochter verhouding een belangrijke rol speelt. In Liebe Jelinek vragen we ons af: worden sprookjes door ons gemaakt of worden wij door sprookjes gemaakt?

De drie actrices nemen in een zelfgeschreven sprookje hun eigen moeder-dochter verhouding onder de loep. Ze worden daarbij geholpen door het werk van Marie Louise von Franz, schrijfster van De vrouw in het sprookje (1980). Zij laat daarin zien dat het in bepaalde situaties juist gezond is om níet van je moeder te houden, en dat je je daar niet schuldig over hoeft te voelen.

 

Liebe Jelinek is deel 10 in de reeks Weiblicher Akt; voorstellingen gemaakt vanuit het vrouwelijk perspectief door de actrices van Discordia. Liebe Jelinek is een co-productie met De Roovers en wordt gemaakt en gespeeld door Sara De Bosschere (De Roovers), Annette Kouwenhoven, Miranda Prein en in een speciale rol Jan Joris Lamers (Maatschappij Discordia).

 

 

Van en met: Sara de Bosschere (De Roovers), Annette Kouwenhoven, Miranda Prein en in een speciale rol Jan Joris Lamers.