Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
dinsdag 11 maart, 20:30 uur
Dette Glashouwer
Dette goes to Africa

‘Geld is schuld’ staat er op het Amerikaanse dollarbiljet, maar wát is schuld eigenlijk? In Afrika stonden ze altijd een beetje bij elkaar in de schuld. Had je geen schuld, dan had je geen relatie…

Sinds een paar jaar maakt Dette Glashouwer voorstellingen over een onderwerp waar we allemaal mee te maken hebben: geld. Ze onderzocht haar relatie tot geld en bestudeerde de geschiedenis van het geldsysteem. Ze sprak geleerden, bankmanagers en vrijbuiters op zoek naar een antwoord op de vraag: wat is geld en kan het ook anders? Voor haar voorgaande voorstellingen reisde ze af naar het eens zo rijke Amerika. Ze speelde in theaters, huiskamers en in transition towns. Dette ontmoette visionaire denkers die haar op een nieuw spoor zetten.

Dette Goes to Africa voert haar naar Kenia, met haar voorstelling als ruilmiddel. ‘Geld is schuld’ staat er op het Amerikaanse dollarbiljet, maar wát is schuld eigenlijk? In Afrika stonden ze altijd een beetje bij elkaar in de schuld. Had je geen schuld, dan had je geen relatie… Een verslag van een spannende ontdekkingsreis met Glashouwer als de Livingstone van de nieuwe economie.

Bekijk de trailer van Dette goes to Africa. http://www.youtube.com/watch?v=ujOBgWbLlT8&feature=youtu.be.

Het interview met Dette Glashouwer bij Met Het Oog Op Morgen is hier terug te luisteren http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/16/2014-01-07 (van 45.30 t/m 53.00 min)

www.detteglashouwer.com