De Uitdaging
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
Matinee
zondag 10 februari, 16:00 uur
De Uitdaging
Kris Berry vs. Minyeshu

De Uitdaging is al jaren een begrip bij publiek en artiesten. Grote namen als Tania Kross, Ernst Daniel Smid en Frederique Spigt stapten in de muzikale boksring en genoten van de spetterende muzikale confrontaties. Komend seizoen komt dit beproefde concept terug in het theater met een serie van drie unieke muzikale combinaties.
In de tweede serie zijn popzangeres Kris Berry, en de Ethiopische zangeres en danseres Minyeshu te gast. Waar Kris geroemd wordt om haar loepzuivere stem en haar prachtige ingetogen liedjes zweept Minyeshu met haar dans en zang het publiek op tot grootte hoogte. Als Thijs deze twee uitersten weet te verenigen kan dit een ongekende performance opleveren.

Thijs Borsten verzamelt al jaren bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in De Uitdaging verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’.

De band van De Uitdaging bestaat uit:
Thijs Borsten – piano/presentatie
Xander Buvelot – bas
Arno van Nieuwenhuize – drums

Over Kris Berry:
Kris Berry is de artiestennaam van Kristel de Haak, een Curaçaose zangeres en songwriter. In 2011 werd ze door Radio 6 uitgeroepen tot hét Soul & Jazz talent. Dat jaar stond ze ook op het North Sea Jazz Festival. In 2012 won ze een Radio 6 Talent Award. In 2012 verscheen haar succesvolle debuutalbum ‘Marbles’, waarmee ze door Nederland toerde en shows in Londen en Berlijn deed. In 2013 verscheen ‘Lovestruck Puzzles’, een album dat ze samen met componist/producer Perquisite maakte; hun single ‘Let Go’ werd 3FM Megahit. In 2017 bracht Kris het album ‘Berry Street’ uit. Ze nam ‘Berry Street’ op met de New Yorkse producers Chris Soper en Jesse Singer. http://www.krisberrynow.com

Over Minyeshu:
De Ethiopische zangeres Minyeshu woont sinds 1996 in Nederland en combineert Ethiopische dansmuziek met westerse elementen. Minyeshu wordt rond haar veertiende ingelijfd door het grootste dans- en muziekgezelschap van Ethiopië: het Nationale Theater. Met het Nationale Theater maakt ze tournees door het buitenland. Naast het dansen zingt Minyeshu ook, met name bij de band Ambassal. In 2003 staat ze met Marco Borsato op het podium tijdens Friends for War Child. De jaren daarna doet Minyeshu in Nederland veel verschillende projecten met onder meer Zoumana Diarra, Het Nederlands Blazers Ensemble, Metropole Orkest en New Cool Collective. In het buitenland treedt ze op met Salif Keita, Youssou N’Dour, Angelique Kidjo en Baaba Maal. www.minyeshu.nl