De Uitdaging
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
Matinee
zondag 13 januari, 16:00 uur
De Uitdaging
Philippe Elan vs. Maria Marin

De Uitdaging is al jaren een begrip bij publiek en artiesten. Grote namen als Tania Kross, Ernst Daniel Smid en Frederique Spigt stapten in de muzikale boksring en genoten van de spetterende muzikale confrontaties. Komend seizoen komt dit beproefde concept terug in het theater met een serie van drie unieke muzikale combinaties.
In de eerste serie van 2019 neemt de Franse chansonnier en Edisonwinnaar Philipe Elan het op tegen de Spaanse flamenco zangeres en gitarist Maria Marin. Waar Philippe bekend staat om zijn authentieke vertolkingen van het Franstalige lied lijdt Maria een dubbelleven als afgestudeerd klassiek gitarist en begenadigd flamenco zangeres. Sinds kort verenigt zij deze twee disciplines, onder meer in een prachtige voorstelling met danseres Irene Alvarez. Hoe gaat deze Spaans-Franse combinatie uitwerken?

Thijs Borsten verzamelt al jaren bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in De Uitdaging verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’.

De band van De Uitdaging bestaat uit:
Thijs Borsten – piano/presentatie
Xander Buvelot – bas
Arno van Nieuwenhuize – drums

Over Philippe Elan:
Philippe Elan werd geboren in Frankrijk en is in 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakte hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen. Sindsdien is hij een veelgevraagde vertolker van het Franse chanson, waarmee hij in de theaters is te zien. Hij treedt op met artiesten als Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en Laura Fygi. http://philippe-elan.com

Over Maria Marin:
Maria Marin begon met klassiek gitaar spelen toen ze zeven jaar was in haar woonplaats Utrera. Later studeerde ze aan het Conservatorium van Sevilla in Spanje waar ze les kreeg van docent en concertgitarist Antonio Duro. In 2012 studeerde ze af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze nu zelf ook les geeft. Naast gitaar leerde ze zichzelf ook zingen en specialiseerde in flamenco zang. Ze speelt klassiek gitaar en zingt flamenco, solo, met een of meer dansers of een acteur. Ook maakt ze deel uit van het trio Tiempos Nuevos, en trad ze op met het Miguel Rodríguez Quintet en in de The BvR Flamenco BigBand. http://mariamarinmusic.com