Normaal € 16
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
matinee
zondag 4 maart, 16:00 uur
De Uitdaging
Kim Hoorweg vs. Nawras Altaky

De Uitdaging is al jaren een begrip bij publiek en artiesten. Grote namen als Tania Kross, Mathilde Santing en Ernst Daniël Smid stapten in de muzikale boksring en genoten van de spetterende muzikale confrontaties. Komend seizoen komt dit beproefde concept terug in dit theater met een serie van drie unieke muzikale combinaties.

Jazzzangeres Kim Hoorweg is met haar 23 jaar al een gevestigde naam in het Nederlandse jazz- en popcircuit. Ook werkte ze al samen met internationale artiesten als Gino Vanelli, Raul Midón en Robin Nolan. In De Uitdaging van maart is Kim te zien naast Nawras Altaky, die als kind vluchtte uit Syrië; een geweldige zanger die vele stijlen beheerst met een wel heel bijzonder verhaal.

Thijs Borsten verzamelt bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in de uitdaging verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars.

De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’.

De band van De Uitdaging bestaat uit:
Thijs Borsten – piano/presentatie
Xander Buvelot – bas
Arno van Nieuwenhuize – drums

BIOGRAFIEËN
Kim Hoorweg treedt al sinds haar 14e jaar op als jazzzangeres. Klassieke standards maar ook pop, soul en latin behoren tot haar repertoire. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer, Benjamin Herman en The Houdini’s werkten al met Kim. Ze is regelmatig te zien bij De Wereld Draait Door, speelde op het North Sea Jazz Festival, bij Radio 6, in de Heineken Music Hall en kreeg een Edison-nominatie. Ze tourde met gypsy-gitarist Robin Nolan (UK) en haar laatste wapenfeit is een in eigen beheer uitgebracht album met Raul Midón (USA). Je zou bijna vergeten dat ze pas 23 jaar is. www.kimhoorweg.com

Nawras Altaky ontvluchtte op jonge leeftijd helemaal alleen Syrië . Hij is een geweldige muzikant met een bijzonder verhaal. Nawras woont in Utrecht waar hij met drie verschillende bands en als solo-artiest uiteenlopende muziekstijlen speelt. Van Arabische jazz, tot traditionele Syrische volksmuziek en pop. Hij speelt Ud een traditioneel Syrisch snareninstrument.