Normaal € 17,50
Vrienden € 16,00
CJP/student € 16,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 20 januari, 20:30 uur
De Stokerij
Kiwi, free as a bird

Voor zijn afstuderen aan de toneelschool trok Koen Wouterse (van Nachtgasten) een jaar lang op met de Arnhemse dakloze Anton Kolkman, over wie hij het indringende en keiharde toneelstuk Kiwi, Free As A Bird schreef.

Deze hyperrealistische solovoorstelling gaat over het leven op straat. Het laat zien hoe gemakkelijk ieder mens kan afglijden, hoe weinig mogelijkheden
 er zijn voor hen die zijn afgegleden, maar vooral over hoe je de mooie dingen van het leven op waarde moet schatten. Ondanks zijn politieke en confronterende toon werd de voorstelling een groot succes en hij werd voor meerdere prijzen genomineerd, in zowel in Nederland als België.

Vlak nadat de voorstelling in première ging overleed Anton Kolkman en hoewel hij nog net aan het succes van zijn verhaal heeft kunnen proeven, zijn er veel vragen onbeantwoord gebleven.
Tot nu toe.

Nu, 15 jaar later, gaat Wouterse met het oude materiaal, waarvan er destijds nog maar een fractie is gebruikt, op zoek naar de Kiwi van nu. Hij gaat de voorstelling heruitvinden:

Hij gaat op zoek naar de familie van de inmiddels overleden Anton Kolkman, hij gaat op zoek naar de huidige actualiteit van de voorstelling door nieuwe gesprekken met daklozen te voeren, hij gaat onderzoeken hoe de Nederlandse steden anno 2016 omgaan met hun daklozen.

Deze zoektocht zal gedocumenteerd worden in een vlog-documentairereeks van ca. 25 afleveringen en uit het onderzoek zal een nieuwe voorstelling gesmeed worden.

Spel en tekst: Koen Wouterse
Regie: Fred Goessens