De Stokerij
Normaal 17,50 euro
Vrienden 16 euro
CJP/student 16 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 29 februari, 20:30 uur
De Stokerij
Human Inc. 2: Harry in Wonderland

We zien Harry, een nette en wat saaie man aan wie de stormen van de eenentwintigste eeuw voorbij lijken te gaan. Maar na zijn scheiding is het hek van de dam: een nieuwe smartphone, datingsites, een tatoeage en wat hippe brillen en Harry is weer helemaal bij de tijd.
De verrukkingen van de smartphone veranderen Harry’s leven drastisch. Eerst gaat er een wondere wereld van (keuze)vrijheid en eindeloze mogelijkheden voor hem open. Aangemoedigd door zoveel vrijheid-blijheid kiest hij ervoor eerlijk tegen zichzelf te zijn. Zo heeft Harry stiekem altijd meer van mannen gehouden en kiest hij er nu voor ‘uit de kast’ te komen. Langzaam kruipen echter de duistere kanten van de smartphone onder z’n huid: hij voelt zich constant bekoekeloerd en afgeluisterd: door grootgrutters, overheden, ‘gratis’ internetdiensten en the-internet-of-things.

‘Human Inc.’ is een serie voorstellingen over de controle van multinationals en overheden over het individu. In het tweede deel ‘Harry in Wonderland’ ligt de nadruk op privacy.

Credits
tekst: Rutger Kroon
spel en idee: Yorick Zwart
regieadvies: Wannie de Wijn
performance: Abel Enklaar
zang: Catalijne Janssen

 

www.human-inc.nl
www.destokerijschiedam.nl