Normaal € 7,50
Vrienden
CJP/student
Plaats reserveren in ons restaurant?
Kindervoorstelling
zondag 21 januari, 15:00 uur
De Stokerij
Lekker Belangrijk (6+)

Een kleine voorstelling over het oneindig grote universum voor aardbewoners vanaf 6 jaar.

Lucky kijkt al naar de sterren sinds ze een kind was. Ze weet hoe ver de zon van de aarde staat en hoeveel planeten er zijn en hoe groot zij is ten opzichte van het heelal. Maar nu heeft ze een bijzondere ontdekking gedaan. Ze kent de tijd en de plek waar buitenaards leven zal landen op aarde. Zo meteen komt ze echt alles te weten over wat er buiten de aarde is en gaat ze eindelijk echte vrienden maken. Maar hoe dichter ze bij het grote moment komt, hoe meer vragen ze krijgt over de ontmoeting. Wat moet ze aan? Welke taal spreken ze eigenlijk? En wat als ze veel groter zijn dan zij is of juist onzichtbaar klein? Is ze wel klaar voor die onbekende vrienden van die andere planeet?

‘Lekker Belangrijk’ is een uitdagende, grappige, gevoelige voorstelling die uitdaagt om verder te kijken dan je neus lang is. Over nieuwe vrienden maken ook al is dat eng. Een voorstelling die je aanmoedigt om te fantaseren over dat enorme universum en wat daar allemaal nog meer zou kunnen zijn dan alleen wij; de aarde met de mensen.

Tekst: Floris van Delft & Yorick Zwart
Spel: Anne Rats
Regie: Floris van Delft (o.a. MAAS TD, De Verlichting)

De Stokerij  
De Stokerij is een spiksplinternieuw theatergezelschap, opgericht door Koen Wouterse, Yorick Zwart en Anne Rats. De Stokerij maakt theater dat middenin het leven staat: met en tussen het publiek, zichtbaar in en betrokken bij de samenleving. De Stokerij wil ervoor zorgen dat het publiek de vertrouwde afstand van de pluche stoelen tot het toneel niet meer voelt: toeschouwers worden geplaatst tussen de spelers, of de spelers mengen zich met de toeschouwers. De thema’s en onderwerpen zijn uit het leven gegrepen en altijd actueel. Voor jeugdtheater maakt het gezelschap geen uitzondering en durft het gewaagde thema’s als basis te nemen voor voorstellingen.

De Stokerij is een nieuwe naam in theaterland maar de betrokken makers hebben bijna elk theater vanaf het podium weleens gezien. Zo touren Koen Wouterse en Yorrick Zwart al sinds 2009 met Nachtgasten door het land en speelden ze meerdere jaren bij Noord Nederlands Toneel. Anne Rats speelde onder andere bij Siberia, Laagland, Kwatta en het Nationale Toneel. Nu bundelen ze in het nieuwe stadsgezelschap van Schiedam de krachten. Ze hebben grootste plannen zowel voor volwassenen als voor jeugd!

www.destokerijschiedam.nl