Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
try-out
vrijdag 2 mei, 20:30 uur
Mylou Frencken & Pieter Tiddens
De Rouwrevue

Speciaal voor weduwen, weduwnaars, wezen, halve wezen en toekomstig nabestaanden. Voor iedereen dus. Want verlies lijden we allemaal, ooit.

De RouwRevue moet je gezien hebben. Openhartig, roerend en onthutsend. Meeslepende dans-, zang- en variéténummers, tere liedjes, hilarische en hartverwarmende sketches. Deze rouwrevue zit vol intieme verhalen van achterblijvers. Over loslaten, over wat het je kan brengen, over dóórleven na de dood. Want hoe besta je na?

Mylou Frencken verloor binnen twee jaar haar man en haar vader. Ze is een ongediplomeerd rouwdeskundige. Pieter Tiddens begroef zijn ouders en schoonbroer maar voelt zich juist alles behalve een kenner. Dood gaat snel, rouw duurt lang. Samen durven Mylou en Pieter het aan om onze rouwrituelen nieuw leven in te blazen. Daar zijn ze belangrijk genoeg voor. En iedereen mag het op zijn eigen manier doen. Hier, of elders in de wereld, waar rouw soms uitloopt op een feest. Tijd voor een avondje vrolijk verdriet.

Tekst: Mylou Frencken
Spel: Pieter Tiddens en Mylou Frencken
Regie: Mechtild Prins

In 2011 verscheen Mylou geeft licht, de derde cd van Mylou Frencken, na Wegwaaien en Alles nog Prachtig. In mei 2009 brengt Thomas Rap haar boek Zonder Bert uit, met de columns die Mylou voor de ESTA schreef na het overlijden van haar man Bert Klunder. Mylou schreef columns voor het Noordhollands Dagblad. Samen met Yvonne van den Hurk en Ineke Veenhoven speelde ze in de Hormonologen, een voorstelling over de overgang.
www.myloufrencken.nl

Acteur, theatermaker en regisseur Pieter Tiddens heeft zijn sporen verdiend in de kleinkunst. Met succes maakt hij diverse kindercabaretvoorstellingen, waarin hij lastige onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar weet te maken. Hij wint een Gouden Krekel met zijn programma Zoektocht naar Cool (2005). Na zijn regie voor Mylou Frenckens meest recente cabaretvoorstellingen, besluiten de twee samen te werken. ‘De RouwRevue mag louterend zijn, maar moet vooral ook energie geven’, aldus Pieter.
www.pietertiddens.nl