Normaal 13 euro
Vrienden 11,50 euro
CJP/student 11,50 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Festival
zaterdag 13 oktober, 20:30 uur
De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten

Ontdek vandaag het talent van morgen!
Het Wilde Oosten is een wervelende festivalavond vol onbegrensde nieuwe makers, wars van hokjes en dwars door disciplines. Maak in één avond kennis met de nieuwste lichting dansers, schrijvers, theatermakers en muzikanten uit het Overijssel en Gelderland. Zet je schrap voor een wervelstorm aan ideeën van theater tot literatuur, van kunst tot wetenschap en van dans tot popmuziek.

Programma

  • KEK – Booi Kluiving: Vanuit de frustratie over de Amerikaanse verkiezingen duikt Booi Kluiving als alterego Anon onder in de rechtse internetsubcultuur. Anon raakt zo verzeild in deze wereld dat hij niet meer weet of hij grappen maakt om te provoceren of dat hij echt extreemrechts aan het worden is.
  • Mathilde – Jante Wortel & Matthijs Buddingh: Mathilde is een performance waarbij de makers het publiek uitnodigen mee te gaan op zoek naar intimiteit. Met muziek van Matthijs Budding en tekst van Jante Wortel verlaat de kijker de zaal en volgt hen naar een plek om kennis te maken met Mathilde.
  • Loops – Ytsje Rosier & Mervyn Groot: In de muziek- en dansvoorstelling Loops stellen paaldanseres Ytsje Rosier en drummer Mervyn Groot de verhoudingen tussen hun twee disciplines op scherp. In een bruin café flirten zij met dans en muziek en gaan ze op zoek naar een klik tussen de twee.

Lokaal talent

Daarnaast is er in iedere stad een lokale gast, in Deventer is dit Tiemen Hageman. Met zijn tekst Oud IJzer won hij dit jaar de voorronde van Kunstbende Overijssel 2018. Sindsdien heeft Tiemen opgetreden bij BAM Festival Hengelo, PlankenPoëzie en het Deventerse Eigenzinnig. Bij Het Wilde Oosten is hij te zien met zijn gloednieuwe mini-voorstelling kAPuT!