Normaal € 10
Vrienden
CJP/student
Plaats reserveren in ons restaurant?
Festival
zaterdag 21 oktober, 20:30 uur
De Nieuwe Oost
Het Wilde Oosten

Ontdek het talent van morgen! Het Wilde Oosten is een ontmoeting tussen talentvolle makers, programmeurs, podia en natuurlijk het publiek. Jaarlijks kiezen De Nieuwe Oost en Kameroperahuis andere nieuwe makers uit verschillende disciplines om plaats te nemen in de karavaan. Dit jaar nemen Helena Hoogenkamp, de Arnhemse Meisjes, Tim Hammer en Mirthe Dokter en Mr. Goose & the Swinehouse de uitdaging op zich. Verwacht wervelende performances van theater tot literatuur en van dans tot popmuziek.

 

Arnhemse Meisjes
dansmakers

Danscollectief Arnhemse Meisjes bestaat uit zes professionele dansers van Arnhemse bodem: Inbal Abir, Aida Guirro Salinas, Yeli Beurskens, Anna Fransen, Kim Tuerlings en Fernanda Silva. Ze zijn allen alumni van de ArtEZ dansacademie in Arnhem. Met ‘New Seeds’ willen zij nieuwe mogelijkheden in de stad creëren op het gebied van hedendaagse dans. Dit doen ze onder meer door het organiseren van de Dance Flavours Performance Night en diverse workshops voor amateurs en dansprofessionals. Momenteel werken zij aan een methode om de performances die zij op diverse (buiten)locaties maken verder te ontwikkelen.

Helena Hoogenkamp
schrijver

Helena Hoogenkamp (1986) schrijft proza, poëzie en theater. Haar werk verscheen onder meer in de VPRO Gids en op Volkskrant.nl. Ze studeerde in 2014 af aan de HKU Writing for Performance, en schreef in 2016 een columnreeks voor .UNST over het bestaan als zzp-er. Helena droeg voor op onder andere Lowlands en de Zwarte Cross en won in 2012 de El Hizjra Literatuurprijs. In november 2015 verscheen bij Wintertuin haar chapbook Kleine zeemeermin, per ongeluk dood, een novelle over opgroeien in een omgeving waar een tsunami van aardappelpuree de grootste dreiging is. In 2017 is ze te zien in de voorstelling BLISS van Jasper van Luijk en toert ze met haar performance ‘Van wie is dit verhaal?’ door Oost-Nederland als onderdeel van Het Wilde Oosten.

Mr. Goose & The Swinehouse
muziekcollectief

Mr. Goose & The Swinehouse wroet in schoonheid om te verwarren, maar houdt muzikale herkenbaarheid binnen handbereik.

Mr. Goose & The Swinehouse is live als een jaren zeventig-trip met flamboyante aankleding, geëngageerde songteksten, verrassende muzikale wendingen, composities met gevoel voor humor en vooral heel veel fantasie. De Nieuwe Oost geeft de zeven muzikanten de ruimte om de grenzen van een liveshow op te zoeken.