Normaal € 16,00
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
zaterdag 11 januari, 20:30 uur
De Muurspecht

Als je er niet meer bent, heb je ook niets meer te willen 

Twee bejaarde geliefden vieren hun laatste avond. Ze hebben hun hele leven met de grote omwentelingen meegedraaid, Emma als baanbrekende journaliste en Jakob als genbioloog. Nu is Emma aan het dementeren en vanavond stapt ze uit het leven. Ze houden zich groot met herinneringen en galgenhumor en ze hopen op een bericht van hun zoon, die al jaren niets van zich laat horen. Ondertussen denkt Jakob erover om achter Emma aan te gaan.

Willem de Vlam schreef voor zijn toneelgroep, Opium voor het Volk, eerder oa Hond en De Zoon. Voor De Muurspecht werkt hij samen met regisseur Paul Knieriem. Knieriem regisseerde eerder o.a. Am Ziel (TF selectie 2012 en bekroond met een Theo d’Or voor actrice Marlies Heuer), Wat niet mooi is in de wind is lelijk en KING sweet KING.

‘Knap is hoe De Vlam in zijn tekst en Hensema en Arons in hun spel het verdrietige gegeven met scherpte en humor brengen. ‘De muurspecht’ wordt geen moment sentimenteel en toch ga je aangeslagen naar buiten.’ (***Het Parool, Lorianne van Gelder 19 februari 2013)

spel Carola Arons, Marcel Hensema regie Paul Knieriem tekst Willem de Vlam

www.theaterbellevue.nl