Normaal € 17,50
Vrienden € 16,00
CJP/student € 16,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
matinee
zondag 23 maart, 15:00 uur
Hans Aarsman
De Aarsman projectie

“Niet alleen leert Aarsman je kijken, ook wordt door zijn blik het zwaarste verdriet draaglijk. Het is machtig om te ervaren hoe de foto’s tot Aarsman spreken en hoe hij zijn verwondering met ons deelt”, aldus Vrij Nederland.
Hans heeft meerdere boeken geschreven onder andere De Fotodetective, Vrrooom! Vrrooom! en Het engeltje dat op mijn tong pieste. Bij aankoop van een kaartje maak je kans op een boek!

Een ervaring die zich gelukkig niet alleen tot zijn wekelijkse rubriek in de Volkskrant beperkt. Met De Aarsman Projectie maakt Hans Aarsman zijn eerste theaterprogramma. Na een succesvolle reeks in de Kleine Komedie in Amsterdam, toert hij nu door het hele land. Een bijzondere en geestige avond die het midden houdt tussen een lezing en een conference. Met als leidraad de foto’s waarmee hij ons langs een nieuwe wereld voert. Een wereld die we allang zouden kunnen kennen, als we eens wat beter om ons heen zouden kijken. Of, zoals Ronald Giphart zei: ‘Hij ziet details die zonder zijn blik verborgen bleven, legt verbanden die anders niet worden gelegd, stelt onverwachte vragen en trekt bijzondere conclusies’.

Hans Aarsman bij De Wereld draait door, bekijk het fragment

‘De Aarsman Projectie, een college in kijken’

Kunstuur | AVRO
Kunstuur is een programma over beeldende kunst. Tijdens de uitzending van zondag 2 maart neemt Hans de kijker mee naar het Tropenmuseum. Hij vertelt over de verandering in de fotografie die hij ziet in de tentoonstelling: Fotostudio Bagdad. Uitgezonden om 18.50 uur op Nederland 2.

Maart is fotografiemaand van de AVRO
Op de website avro.nl/kunst wordt een artikel over De Aarsman Projectie geplaatst.

Hans Aarsman‘s talk at TEDxAmsterdam was titled “From pretty to ugly and back again; mysterious ways of beauty in photography” and the audience judged it one of the highlights of the day. Surprising, insightful and at times hilarious, Aarsman shows different concepts of beauty in photography, and suggests that the only real photographic beauty is to be found in pictures that were made without such a goal in mind.

In september 2011 ontving Aarsman De Hendrik de Vriesprijs van de gemeente Groningen. Deze oeuvreprijs reikt de stad uit aan een Nederlandse kunstenaar, waarvan het werk als disciplineoverschrijdend, vernieuwend en toonaangevend wordt gezien. Aarsman is regelmatig te zien in De Wereld Draait Door. In februari 2012 verscheen zijn boek De fotodetective. Tot juni 2013 is Hans te zien in de LULverhalen.

Tekst en beeld: Hans Aarsman
Techniek: Thom Hannessen
Regie: Hans Sibbel en Claudia Sola

twitter.com/hansaarsman