Normaal € 7,50
Vrienden € 7,50
CJP/student € 7,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Kindervoorstelling
zondag 3 november, 15:00 uur
Buurman in de winter

Een sprankelende dansvoorstelling en zelfgemaakte koekjes.

Het wordt kouder en kouder. De buurmannen bereiden zich net als iedereen voor op de winter. Ze hakken hout voor de open haard, bakken koekjes, breien een warme muts en halen een kerstboom in huis. De buurmannen hebben een prachtig exemplaar op de kop weten te tikken, de vraag is alleen: hoe krijgen ze die de deur door? De buurmannen steken de koppen bij elkaar en bespreken hoe ze de klus gaan klaren. Plotseling krijgen ze een lumineus idee! Als de boom niet door de deur past, moeten ze de deur natuurlijk aanpassen. Geen speld tussen te krijgen! Ze gaan aan de slag en zagen net zolang totdat ze de vorm van de boom uit de deur hebben gezaagd. En dan… past de boom precies door de deur, hoera! De dennenboom is eindelijk binnen, de buurmannen kunnen hem gaan versieren.

Maar hoe kan het nu ineens zo ontzettend koud zijn in de kamer? Het tocht vreselijk, de buurmannen waaien bijna weg door de wind die het huis in wordt geblazen. Een ijzige sneeuwstorm dringt de kamer binnen en in een mum van tijd zitten zij vast in meters hoge sneeuw. ‘’Wat krijgen we nou weer….?’ Als ijsberen klauteren zij uit hun holletjes en pakken de ski’s die aan de muren hangen. Hoppa! en afdalen maar……

 In deze sprankelende dansvoorstelling nemen de buurmannen je mee naar een wereld vol winterse gemoedelijkheid. Met een echte witte kerst, zelfgemaakte koekjes en ontroerende kerstliederen brengen zij warmte in de koude donkere dagen. Zoals het de buurmannen eigen is, gaat dit natuurlijk niet zonder slag of stoot. Hun verrassende vondsten ontaarden ook nu weer in een gezellige chaos. Buurman in de winter is een hartverwarmend spektakel voor jong en oud met winterpret en in een kersttraditie zoals je hem nog niet eerder zag.

Idee/concept: Andreas Denk & Jordi Casanovas

Dans: Jordi Casanovas, Andreas Denk

www.plan-d.nl