broeder Dieleman
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
zaterdag 15 februari, 20:30 uur
broeder Dieleman

★★★★★ de Volkskrant: “prachtig, impressionistisch kunstwerk”
★★★★★ Music Maker: “ijzersterk”
★★★★★ Dagblad van het Noorden
★★★★★ Nederlands Dagblad: “Onthaasting”

broeder Dieleman (echte naam Tonnie Dieleman) is een zanger en dichter uit Axel, Zeeuws Vlaanderen, die in zijn liedjes op zoek gaat naar een bijzondere connectie met zijn omgeving. Hij brengt verhalen uit zijn eigen streek, maar hij merkt meestal al snel dat hoe langer je kijkt, hoe verder de verhalen reiken.

Oeroude sages over dwarse weduwen, zwermen vogels, de mist die optrekt, of door het land kabbelende kreken meanderen door Dieleman’s nummers. Moeiteloos trekt hij je mee in zijn mystieke wereld en voor je het weet zing je erover mee, in Zeeuws Vlaams dialect, alsof je er zelf bij was.

broeder Dieleman treedt solo in het theater op, gewapend met zijn prachtige stem, een in Zeeland hand gebouwde banjo en een schat aan beklijvende verhalen.

In 2012 debuteerde broeder Dieleman met het alom geprezen ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Inmiddels toerde hij zowel Nederland als België door van kapel tot huiskamer en van festival tot poptempel. broeder Dieleman’s oeuvre bestaat inmiddels uit vier albums, een EP, meerdere soundtracks en diverse internationale samenwerkingsprojecten. Zijn laatste solo werk ‘Komma’ vormt een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten.

 

Nog wat mooie woorden van pers n.a.v. zijn releases:

“Prachtig” – Parool

“Een veelzijdig kunstwerk” – OOR

“Om stil van te worden” – OOR

“Bezwerend” – NRC

“Magistraal” – Leeuwarder Courant

“Cultureel erfgoed” – 3voor12