Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
dinsdag 10 oktober, 20:30 uur
Boekensalon
Bundelpresentatie Johanneke ter Stege

 

Johanneke ter Stege (Enschede 1990) verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. “Ik wil mensen inspireren met mijn muziek en ze details laten zien van de wereld om ons heen, zodat ze zich opnieuw kunnen verbazen over het gewone’ aldus Johanneke.

Op zaterdag 1 augustus 2015 werd zij officieel benoemd tot de nieuwe Deventer Dichter tijdens Het Tuinfeest en werd daarmee jongste Deventer Dichter tot nu toe. Na twee jaar stadsdichterschap droeg zij afgelopen augustus het stokje over aan Wibo Kosters.

De tijd is aangebroken voor een nieuw hoofdstuk in de carrière van Johanneke. Op 10 oktober aanstaande presenteert zij in ons theater haar debuutbundel „Muntjes duiken tussen haaien“.

Samen met Garrelt Verhoeven blikt Johanneke tijdens de Boekensalon terug op twee bewogen jaren als Deventer Dichter en neemt ze het publiek mee op een reis door haar gedachten en haar creatieve proces. Naast gedichten bevat de bundel een EP met muziek van Johanneke, die zij, naast de gedichten, op deze avond ten gehore gaat brengen.

Deventer Verhaal en Theater Bouwkunde organiseren in het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 de ‘Boekensalon’. Garrelt Verhoeven gaat in gesprek met gasten uit de wereld van het boek.