Boekensalon
Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
dinsdag 10 oktober, 20:30 uur
Boekensalon
Johanneke ter Stege blikt terug op twee jaar stadsdichterschap

Johanneke ter Stege (Enschede 1990) verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. Als zangeres kun je haar solo tegenkomen achter haar piano en zingende zaag of als onderdeel van het elektronicaduo NNENN. Johanneke: “Ik wil mensen inspireren met mijn muziek en ze details laten zien van de wereld om ons heen, zodat ze zich opnieuw kunnen verbazen over het gewone’.

Op zaterdag 1 augustus 2015 werd Johanneke ter Stege officieel benoemd tot de nieuwe Deventer Dichter tijdens Het Tuinfeest. Als jonge dichteres werd ze de opvolger van de toen 87-jarige Herman Posthumus Meyjes als stadsdichters. Na twee jaar komt er in augustus 2017 – opnieuw tijdens Het Tuinfeest – een einde aan twee jaar stadsdichterschap. Op 10 oktober blikt ze samen met Garrelt Verhoeven terug op deze twee jaren. Uiteraard draagt ze haar stadsgedichten aan u voor en met de inbreng van enkele bijzondere gasten wordt het een bijzondere avond.

Deventer Verhaal en Theater Bouwkunde organiseren in het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 de ‘Boekensalon’. Garrelt Verhoeven gaat in gesprek met gasten uit de wereld van het boek.