Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Afgelast
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
dinsdag 6 maart, 20:30 uur
Boekensalon
Boeken en bytes

AFGELAST!

Ewoud Sanders (1958) is taalhistoricus en journalist. Hij is gespecialiseerd in het zoeken op internet en in grote datacollecties en geeft lezingen over massadigitalisering en digitaal documenteren. Sanders is vaste medewerker van onder meer NRC Handelsblad, waarin hij elke maandag een taalcolumn schrijft, ‘WoordHoek’. Garrelt Verhoeven gaat met Ewoud Sanders in gesprek over het verzamelen van boeken, data en zijn werk.

Sanders schreef diverse boeken en is zelf een verwoed verzamelaar van naslagwerken. In zijn taalboeken gaat hij in op de geschiedenis van woorden en uitdrukkingen. Voor zijn onderzoek maakt hij gebruik van een grote, digitale bronnencollectie die hij in eigen beheer heeft. Hij wijdde hieraan onder meer de achttiende Bert van Zelm-lezing in 2009.

Hij promoveerde op 3 maart 2017 op het proefschrift ‘Levi’s eerste kerstfeest. Jeugdverhalen over jodenbekering, 1792-2015.’

 

Deventer Verhaal en Theater Bouwkunde organiseren in het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 de ‘Boekensalon’. Garrelt Verhoeven gaat in gesprek met gasten uit de wereld van het boek.