Boekensalon
Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
dinsdag 3 april, 20:30 uur
Boekensalon
In het voetspoor van Redmond O'Hanlon

Uitverkocht! Klik hier voor een plaats op de wachtlijst…

Redmond O’Hanlon (1947) is een Brits schrijver die wereldberoemd werd met zijn reisboeken Into the Heart of Borneo (1984), In trouble again (1988) en Congo (1996). Als reisschrijver en avonturier treedt hij in de voetsporen van zijn negentiende eeuwse helden: ontdekkingsreizigers die de wereld afreisden als Alfred Russell Wallace en Charles Darwin. Garrelt Verhoeven gaat in gesprek – ditmaal in het Engels – met O’Hanlon over zijn werk en zijn negentiende eeuwse helden.

O’Hanlon verwierf grote bekendheid door mee te gaan op de Reis van de Beagle (VPRO) waarin de reis van Darwin’s Beagle opnieuw werd gemaakt. In 2011 was hij te zien in O’Hanlons Helden (VPRO), een serie over ontdekkingsreizigers. Met deze serie won hij de Zilveren Nipkowschijf voor het beste reisprogramma van het jaar. O’Hanlon studeerde aan het Merton College in Oxford af in negentiende-eeuwse Engelse studies. Hij was onder andere redacteur van The Times Literary Supplement, lid van de literatuurcommissie van de Art Council of Great Britain en lid van de Royal Society of Literature. In 2013 won hij de Boudewijn Büchprijs voor het promoten van het antiquarische boek.
Deventer Verhaal en Theater Bouwkunde organiseren in het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 de ‘Boekensalon’. Garrelt Verhoeven gaat in gesprek met gasten uit de wereld van het boek.