Boekensalon
Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
Matinee
zondag 19 november, 15:00 uur
Boekensalon
Middag van het Kookboek

In de derde week van november is de kookboeken7daagse in Nederland, met onder meer de uitreiking van de Johannes van Damprijs en de Joop Witteveenprijs en de prijzen voor de beste kookboeken van het jaar. In deze week van het kookboek gaan culinair journaliste Jonah Freud en Garrelt Verhoeven in gesprek met een keur aan gasten uit de wereld van het oude en moderne kookboek.

Jonah Freud is eigenaar van de Kookboekhandel in Amsterdam en werkt als culinair journalist voor onder meer het Parool. Ze werkt als columniste voor het radioprogramma Mangiare op radio 1 en werkte mee aan een reeks van kookboeken. Garrelt Verhoeven is voorzitter van de Stichting Gastronomische Bibliotheek Amsterdam en jurylid van de Johannes van Damprijs.

Met onder andere de laureaten van de Johannes van Damprijs Harold McGee en Claudia Roden (o.v.) en kookboekenverzamelaar en tv-kok Danny Jansen. Daarnaast zullen diverse kookboekenschijvers en culinair journalisten acte de presence geven in Deventer. Het volledige programma zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Uiteraard zijn er tijdens deze bijzondere boekensalon tal van hapjes en proeverijen in restaurant Bouwkunde en de bezoekers kunnen hun boeken laten signeren door de aanwezige auteurs.

Deventer Verhaal en Theater Bouwkunde organiseren in het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 de ‘Boekensalon’. Garrelt Verhoeven gaat in gesprek met gasten uit de wereld van het boek.