Normaal € 12,50
Vrienden € 11,00
CJP/student € 11,00
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
dinsdag 7 november, 20:30 uur
Boekensalon
Reizen naar de Oost

In het kader van het evenement Focus op Indonesië dat aansluit op het Europalia Arts Festival, gaat Garrelt Verhoeven in gesprek met reisschrijver Alexander Reeuwijk en literatuurhistoricus Peter van Zonneveld. Ze spreken over het reizen naar de Oost in het verleden, van de ontdekkingsreizen ten tijde van de VOC tot en met de negentiende-eeuwse natuurhistorische reizen van Charles Darwin en Alfred Russell Wallace waarbij fraaie oude reisboeken ter tafel komen.

Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver, spreker, redacteur, interviewer, moderator en recensent. Hij schrijft boeken en artikelen over natuurhistorie en reizen, maar ook over wetenschapsgeschiedenis, cultuur en oude boeken in het algemeen. Bij uitgeverij Atlas Contact verschenen zijn boeken Darwin, Wallace en de anderen (2011) en Reizen tussen de lijnen (2013) uit. In september 2015 verscheen zijn boek over Iran: Achter de sluier het land; Reizen door Iran.

Peter van Zonneveld (1948) doceert sinds 1975 Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Leiden. Hij is in het bijzonder gespecialiseerd in de 19e eeuw en in de Indisch-Nederlandse Letterkunde. Van zijn hand zijn onder meer Het Album van Insulinde, een beknopte geschiedenis van de Indisch-Nederlandse literatuur en Indisch landschapDichters en schrijvers over Indonesië (1999). Ook schreef hij recensies voor de NRC en Vrij Nederland. Peter van Zonneveld is vanaf de oprichting in 1985 redacteur van het tijdschrift Indische Letteren.

Deventer Verhaal en Theater Bouwkunde organiseren in het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 de ‘Boekensalon’. Garrelt Verhoeven gaat in gesprek met gasten uit de wereld van het boek.