Boekensalon
Normaal € 17,50
Vrienden € 17,50
CJP/student € 17,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Literair
Matinee
zondag 18 november, 15:00 uur
Boekensalon
Middag van het Kookboek

Boekenstad Deventer is het decor voor de Middag van het Kookboek. In de derde week van november is de Kookboekenweek in Nederland, met onder meer de uitreiking van de Johannes van Damprijs en de prijzen voor de beste kookboeken van het jaar. Culinair journaliste Jonah Freud en Garrelt Verhoeven gaan in gesprek met een keur aan gasten uit de wereld van het oude en moderne kookboek.

Crème de la crème kookboekenauteurs
Naast grande-dame Claudia Roden (BBC) geven ook Janny van der Heijden, Nadia Zerouali, Merijn Tol, Dobby Ferro, Jigal Krant, Maroeska Metz, Annette van Ruitenburg, Jeroen Thijssen acte de présence. Tijdens deze bijzondere boekensalon serveert Restaurant Bouwkunde een hapje en is Boekhandel Praamstra aanwezig met kookboeken. Bezoekers kunnen hun boeken laten signeren door de aanwezige auteurs. Speciaal voor deze gelegenheid wordt er aansluitend een 3-gangen diner geserveerd geïnspireerd op de recepten van de kookboekenauteurs.

Jonah Freud en Garrelt Verhoeven
Jonah Freud is eigenaar van de Kookboekhandel in Amsterdam, werkt als culinair journalist voor onder meer het Parool en werkte mee aan een reeks van kookboeken. Garrelt Verhoeven is voorzitter van de Stichting Gastronomische Bibliotheek Amsterdam en jurylid van de Johannes van Damprijs en in Deventer bekend als directeur van Deventer Verhaal.

Informatie
De Middag van het Kookboek start om 15.00 uur in Theater Bouwkunde. Aansluitend serveert Restaurant Bouwkunde vanaf 19.00 uur het ‘Johannes van Dam – Diner’. Kaarten voor de Middag van het Kookboek kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via Theater-Restaurant Bouwkunde. Het 3-gangen diner kost € 52,- exclusief drankjes en inclusief toegang tot de Middag van het Kookboek. Het diner is een aanschuifdiner bij elkaar aan tafel, het restaurant is exclusief geopend voor de bezoekers van de boekensalon.